Cara handle anak kena chickenpox semasa pregnant?

Siapa ada pengalaman jaga anak kena chickenpox masa prgnant? Macam mana korang jaga? Ada effect pape tak? Sebab husband dh cti sminggu, anak still x baik.. skrg makin teruk demam dia , chickenpox tu dh kering .. org duk kata yg tu bahaya 😭😭

1 Trả lời

Awk pernah kena chicken pox x? Kalau dh pernah xyah risau. Yg kering tu xde pape pun..once dh terdedah mmg akan berjangkit walaupun belum kering/kering..selalunya 2minggu ke atas. Baby sy kena sebulan lepas sy kena..ank2 lain kena 2 minggu lps sy sihat..

1y trước

Chickenpox sy x ingat, tp ikut mak sy ckp sy blom pernah kena.. klu campak yg rashes banyak2 tu dh pernah kena .. anak sy 6y dah.. jd risau pulak kat dia.. blister tu kering nk jd kuping, tp ni dia on off dmam.. btw ni dh hari ke 9 dia kena .. masa awl2 kena aritu x de demam pulak, normal ke mcm tu?