Oct baby tukar ke July baby😅

just sharing my experience with momies 😇 Saya baru je selamat lahirkan baby boy, supposed to lahir October tp dia excited nak tgk dunia, lahir at 26th weeks. Mommies tolong doakan ye anak saya terus kuat berjuang sebab lama lagi perjalaan di NICU. PS: Saya Oct baby so ingat dh ada geng since baby boy pun due October, tp dia tk nak geng mommy dia pulak 😅.

Oct baby tukar ke July baby😅
12 Các câu trả lời

baby saya sepatutnya lahir 24/10/2022 tapi lahir 8/7/2022.. sekarang masih di NICU.. MOMIES² SEMUA DOAKAN BABY SAYA SIHAT..SEMBUH..KUAT.. MEMBESAR DENGAN BAIK..YA..AAAMINNN... ada waktu semangat saya up and down sedih berbaur gembira..risau..malam xsedap tidur..teringat baby..kat NICU..bila doktor kata..apa² hati jadi sgt gelisah..pedih..perih..tapi harapan saya nak anak saya yg saya tunggu selama hampir 10tahun anak pertama ini akan sihat kuat dan besar berjaya jadi insan yang berguna dunia akhirat aaaminn..

2y trước

hi mommy, baby awak kuat. selalu fikir positive okay. inshaallah, baby mommy akan berjuang dan terus berjuang. mommy kena positive tau. saya doakan baby mommy akan membesar seperti baby lain, kuat sempurna segala. saya pun baby di NICU, lahir 23 July, baru sgt perjalanan saya dgn baby, macam2 perasan bila ingat dekat baby. kita sama2 kena kuat untuk baby kitA, okay mommy?

Sy pun oct baby, tahun lps sy bersalin kan anak syurga 20w pd mei ikutkan due oct jugak tapi baby masih awal tak boleh survive, yg kali nie pun baby oct, Alhamdulillah skrg dah 29w 3d, sy doakan semoga baby awak sentiasa kuat dan sihat, semoga urusan ibu pun dipermudahkan 😘😊

wahh cepatnye dy kuar. maybe xsabbar la tu kot nak tgk dunia . hehe btw semoga ank sis sihat andd dipermudahkan segala urusan aamiin. sy pun baaby oct, skrg dh 26 2days.

2y trước

hehe ssme sis. aah😅 hope xkuar awl lgla sbb barg baby xbeli pappepun lg. nk blk kg dlu 🤣x puas lg berjalan2 even kaki dh start bengkak2 . insyaAllah sis aamiin .

saya pun October baby, now 27 weeks selalu mengeras je perut saya and ada spotting. boleh tahu tak tanda tanda u nak bersalin tu? risau pulak saya ni

2y trước

siss lebih baik trus jumpa doktr sbp slma ada pendarahan /spotting d masa kehamilan sblm smpai 36_40 tempoh matang ada lr kecemasaan...bahaya bgi nywa ibu dn baik....cya ada ipar bru je minggu lalu dy tunda nak ke doktr petang sakit perut trus spotting esok nya bru g jumpa doktr sekali tanda nak bersalin klo d biarkan lgi kemungkinan nyawa ibu dn bayi trancam...baby pun xcukup bln bru 7 bln....

amin smoga baby kuat dn cpt plg brsma mommy nya😊 brpa berat bby sis....

2y trước

thank you, sis! berat dia 950 gram sis.

Saya pun oct baby. MashaAllah semoga anak dan ibu sihat sihat je.

2y trước

wah kita gang! terima kasih sis.

Semoga baby dan ibunya kuat ya. Semoga baik baik sahaja. Insya’Allah.

2y trước

amin, terima kasihh sis.

Semoga baikbaik aja sihat selalu amin berat baby berapa sis

2y trước

thank you, anis. so far berat 950 gram. hopefully cepat dia membesar.

saya pun oct baby 11/10 .. hrpnya ikut due la 🤭

MasyaAllah, semoga baby & mommy sihat selalu 🙂

2y trước

terima kasih, sis.