Hai mummy2..sye nak tanya ad ke ibu2 mngndung yg ambil vaksin covid dkt cni?Blh ke ambil vaksin tu?

45 Các câu trả lời

belum ambil lgi..nak tggu slps bersalin nnt..in shaa Allah..now 31w..tp kena tadah telinga la tiap kali jmpe di KK.nurse n doc akn tnye soalan yg sama la huhu

3y trước

xper..usaha dan ikhtiar dgn cara lain..masih ade masa lagi utk cari penawar dan amalkan makanan dan supplement yg baik2 utk ibu mengandung..hak utk ambil vaksin covid dan lain2 adelah hak persendirian..even doctor rasa selamat n yakin xde jd ape2 pd diri kite slps divaksin..yg tanggung bdan kite sdri..bkn badan org lain..yg dh ambil vaksin dan sihat ibu dan kandungannye Alhamdulillah..semoga dipermudahkan sgala urusan mereka..ade sebab tertentu certain ibu xnk ambil sbrg vaksin..jgn dikecam jgn dihina sbb yg menanggung kesakitan tersebut hanyelah diri sdri..even rambut sama hitam tp hati lain2..ibu pun kena jage diri baik2 even slps divaksin..😊

baru complete dua dos, dos kedua walkin...kalau dh buka buku..bawa sekali utk dorg refer ☺️ apa2 pon minta nasihat doctor #Sinovac 11 weeks

Saya 11minggu dah ambil 1st dose and Alhamdulilah tak de pun demam pun just rasa berat je tangan yang kena cucuk tu tapi 3 hari je lepastu ok dah..

3y trước

Saya time amik dos pertama kandungan baru 12 minggu 2 hari .. skrg dah masok 14 minggu alhamdulillah sihat

complete dos..1st dose mgu28,2nd mgu31..KK yg bagi nama ke pusat vaksin..alhamdulillah xde side effects..saya mmg tunggu untuk vaksin ni..

boleh.Saya selesai ambik vaksin kedua2 dose masa kandungan ke27w haritu.Alhamdulillah setakatnie okay,xad alami ap2 gejala yang serius.

Alhamdulillah saya pregnant 18minggu dah complete 2 dose. tiada kesan sampingan yang teruk, hanya sakit tempat yang kena jarum tu ja.

Blh je sis,Alhamdulillah kandungan sy 19minggu sy dh ambik dos 1,skg nie tinggal tunggu dos ke 2, InsyaAllah doa yg baik2 ye☺️,

sy dh complete 2 dos..alhamdulillah tak ada apa2..cuma demam n sakit2 badan lepas cucuk dlm 1 hari je..sy dh 22 minggu..

dh complete 2 dose.. alhmdulillah.. kita ikhtiar. semoga di limdungi dr wabak nie.. ibu hamil ramai yg brisiko..

boleh tiada masalah refer doctor dia akan sarankan ambil vaksin sbb kita ibu mengandung lagi terdedah pada virus