Salam mommies. Blh suggest remedy utk colic/masuk angin. Baby girl sy baru masuk 2 bln.

3 Các câu trả lời

Anak saya ada colic. Colic bukan berpunca dari gas atau masuk angin sis tapi bila colic attack boleh sbb kan angin masuk masa baby nangis and jd gassy atau perut kembung. Colic tak da ubat but dia akan hilang sndri bila baby nk masuk 3-4 bulan. But as mom, kita boleh cuba a few things utk tenangkan baby masa colic attack to make sure angin tak masuk masa dia nangis. Feed, white noise, dim light, pacifier, climbing tiger position. Boleh search bnyak tips for colic baby.

buat snaman utk gassy baby.. kt ig/tiktok/utube ade org share.. klu dr segi mknn plak, sye bg baby susu suam2.. lps mandi, memg slalu tungku/tuam baby sblum sapu mnyak kt perut..

urut je perut bby guna minyak telon.