Ada x yg mcm sya , lngsung xleh mkn iberet , bla mkn skit prut n nk munth Tpi hb sya ok 11.4 xpa ka

7 Các câu trả lời

sy taleh makan obimin , zincofer . mkn obimin jd pening , sesak nafas . makan zincofer jd nk pitam je . bdn rasa lemah sgt . hb sy low dri awal bkk buku . sy tukar iberet . alhamdulillah serasi tp hb tak mau naik . turun naik je . sy mkn iberet dri 3 bln smpai ke 8 bln . skli cek iron dlm drh .. iron sy tggi sgt tp hb sy low . jd nk taknk sy terpaksa stop iberet sbb doc tkut jd benda lain . now sy mkn 4 serangkai tu . harap harap hb sy naik laa . masa sy tukar ubat zincofer ke iberet . sy tukar sndri . sbb masatu nk cekup lambat lg . bila cekup sy terus inform yg sy tukar ke iberet . sy bgthu apa sy rasa masa mkn zincofer . doc dan nurse tak mrh pun . jnji sy mkn ubat yg serasi dgn bdn .

Sis kandungan dah berapa minggu? saya awal2 bukak buku hb 12.2, pastu bila x boleh makan zincofer, terus tinggal ubat, next month nya terus drop sampai 11.1. 😭 Lepas tu serik dah, ambik iberet okay, naik balik sampai 13 dah sekarang. Walaupun ada skip sesekali. Try maltofer kalau x boleh makan iberet. Bahaya skip ubat ni. Specially bila hb kita borderline je.

Awak bagitau nurse tak boleh makan ubat tu nanti dia tukar ubat lain. Please jangan skip ubat tau. Saya hb okey ubat selalu sangat skip bila baby lahir baby kurang kalsium la itu la ini la macam2 halnya. Jangan skip ibat ye sis walauoun hb kita cantik. Utamakan baby awak.

1y trước

Lepas bersalin jantung dia laju terus kena pantau. Kalsium kurang dalam badan. Kesian kena cucuk tak sanggup tengok.

sy beli sendiri dkt farmasi 'maltofer' sedapp rasa coklat.laju je hb naik ke 13. kandungan iron dia lg tinggi drpd iberet. sy suka mkn maltofer lpstu cpt2x minum jus delima.

nanti bagitau doc cakap tak boleh telan iberet , kalau dia bagi tukar ubat , alhamdulillah . hb saya 11.9 pun nurse dah minta jaga jaga takut drop nanti atas pagar jadinya .

saya dah 39week awak , sya dh bagitau doktor kata xleh mkn , dia suruh jugak2 .. siap kena tambah makan dua pulak tu hm

Saya mula2 mkn iberet mcm tu jgk. Dr kata bdn nak adjust to iberet. Dlm seminggu dua dah trbiasa baru okay.