Hai mommies, normal ke lepas mkn vitamin yg dokter bg lepastu tahi berubah warna hitam?

6 Các câu trả lời

kesan utama pengambilan zat besi adalah, najis akan berwarna gelap dan pekat dan tu adalah kesan sampingan biasa. ia menandakan badan dan darah kita menerima zat besi tu sepenuhnya. dan ubat tu sedang bekerja sangat baik dalam badan dan darah sis

2y trước

dulu ustaz pernah cakap, kita lahir pertama sekali najis akan gelap. tanda kita akhir pun, najis akan gelap. saya pun risau time tu. tapi tak pe, sebab sis makan zat besi kan...so normal kalau najis jadi gelap

Memang normal sis. Sy makan zincofer pun memang taik akan jadi hitam betul. Sendiri tgk pun takut kdg2. Tapi taik akan jd warna gelap sbb kita makan ubat yg byk zat besi. So it’s normal time pregnancy ni.

2y trước

dah 12 weeks,, kalo normal x pela,, lega sikit dengar nya ..hehe

normal sis..sama lah anak pertama sya awal2 pun terkjut juga 😂😂 nsip dgr dari momiess yg lain mmg normal ...sbb hari tu nurse pun tiada bagi tahu najis berubah warna hitam

2y trước

sama sis nurse pun xda bgtw nsip ada kwn2 mo tnya

Normal tu sis. Tu tandanya sis makan ubat tu ikut aturan dan ubat tu ade tindak balas dgn ubat untuk hasilka heme

2y trước

Kalau sy, makan lepas bangun tido. Waktu perut kosong. Letak siap2 kt tepi katil. Bangun terus ambik

normal sis.. sy sejak makan ubat mmg jadi mcm tu. sampailah skrg dah 28weeks😅

2y trước

hahahaha betul sis kencing pun kuning sangat kuning jernih😂

Hi sis. Normal sgt

2y trước

yeke,, terima kasih sis