Puasa untuk minum air gula

Hi semua..esok sy ptama kali minum air gula..jd nak tanya..klu puasa untuk minum air gula ni ,susu dan ubat tambah darah tu x perlu ambil dulu kan? Air putih pula boleh mnum x?#firstmom #ingintahu #pleasehelp

5 Các câu trả lời

Klu sy dlu, nurse sruh puasa start jam 10pm. Jadi pastikan ubat utk mlm tu dah makan smua. Besok pagi, minum air putih je xblh minum susu dan xblh makan ubat sbb kita puasa kn jadi xdpt mkn ubat sblm dan slps mkan tu.. Jm 8am ambil darah, lepas siap ambil darah minum air gula. Lps minum air gula tu sy minum air biasa je skit2 bagi rasa manis yg melekat d mulut tu hilang. Then jam 10am ambil darah kali kedua. Slps selesai ambl darah baru boleh proceed mkn ubat sblh pagi tu sbb dah boleh makan..

2y trước

huhuh.. ok2..baikla..ni sy kena minum air gula pun sebb berat naik 3 kg..selera makan makin mjadi selepas alahan hilng😆hrap x sangkut laa..neves sgt ni

kalau saya kan ,kalau setiap kali ambik air gula ,saya takkan makan dulu ubat tambah darah tu sebab besok pagi mesti rasa loya ii ...kang kalau dah loya nak minum pulak air gula lagilah loya jadi ,lepas dh settle air gula ,ambik darah tu ...makan tengahari saya mesti akan makan kerang dan buah jambu batu ...nak cover terlepas makan ubat tu

2y trước

makan je nak makan ape pun boleh tapi elakkan makan manis atau minum manis ...risau tersangkut gdm je 🥹susah nanti

kalau puasa utk air gula.. last boleh makan adalah sebelum.jam 12 malam. esoknya xboleh makan dan minum apa2 minuman berperisa. kecuali boleh minum air masak je tau.

Tak boleh minum ape2 air berperisa atau ubat. Kena puasa start dari 10 malam sampai la selesai minum air gula & amik darah kali kedua. Baru boleh makan & minum.

saya ubat tu memang makan sebelum tidur. jadi malam tu sebelum tidur saya makan telan dengan air kosong