Bedung bayi

Hi semua,bayi saya baru berusia 2bulan Dan Jenis xsuka sgt dibedung ,biasa sy bedung time nak tidur semasa dia mamai tp bila terjaga dia akan mengamuk ..jd bila malam sy akan bedung tgn shja dgn mengguna kan bedung Velcro tu tp kaki nya tak di bedung (diluruskan) ,bila tidur tu kaki nya bengkok sperti terkangkang mcm tu ,xpe ke ibu2 semua ? Sy risau #firstbaby #pleasehelp #firstmom

2 Các câu trả lời

Tujuan berbedung ni bukan untuk elakkan kaki kengkang ye. Tu mitos. Bedung ni untuk bagi baby keselesaan spt dalam rahim ibu, baby rasa safe dan tak mudah terkejut, especially masa tidur, ada baby yg mengalami kesukaran utk tidur. Kalau anak tidur dengan selesa tanpa berbedung, atau bedung separuh ke ikut lah cara mana pun, then okay je. Takde masalah.

anak sye bedung masa dkt hospital je. xde mslh langsung. kuat elok je tulang kaki nyee, xde pengkau ke ape. msuk 6m die dh mula berdiri sendiri pegang2 dkt kerusi. tegap elok je.