malu

Hi semua...ada x sesapa kat sini bersalin banyak pk if ak bersalin nanti kalau doktor lelaki y sambut macam mana? Sy asyik pk je .malu sbnrye..even kalau checkup jumpa doktor lelaki pon saya segan nk angkat baju...inikan pula nk terkangkang depan dorang....mmg ikotkan saya nak bersalin diswasta tp disebabkan sy adaa masalah so sy terpaksa pilih hospital kerajaan...segan sangat rasanye...ada x yang mcm saya?

69 Các câu trả lời

Doa dr awl mgandung smpai akhir mtk Allah mudahkan urusan bersalin, mtk Allah uruskan wktu bersalin tu dgn doc @ ktgn hosp perempuan. sy dr awl prgnt smpai bersalin semua dpt perempuan. mg doa sungguh2, - bantu aku Allah dlm memelihara aurat ku

tpkir jgk mcm tu.tp nk buat mcm mana x smua mampu g swasta nk request doc ppuan.bg sy x ksh la doc laki ke pmpuan.sy doa hrap dpt doc n nurse yg baik2 n professional je..sbb pnh trbaca ada yg dpt nurse n doc yg mulut ckp main lepas je.x pro lgsg dlm bkrja.

mmg la malu tp nk buat cam mane...sy mse ank ke2 dr awl lg doc lelaki cek jlan..pchkan ketuban smua doc lelaki..cume masa bersalin je doc prmpuan..mase tu mlas nk fkir dh malu..cume fkir nk bersalin cpt je xthan sakit☺️

kerajaan boleh request prempuan.. tp if langsung takda on duty time tu prempuan trpksa awak trima je doctor lelaki. kawan saya nak jugk doc prempuan tp time tu doc prempuan tngah rehat so dia tnggu je laa dgn sakit contraction tu . xkene mrah pun

hahaha skit dh xpikir laki pmpn.. yg bising kat situ pon bolh kne marah.. kikikikiki.. yg pnting bby keluar selmat..... no 1 hospital putrajaya doc laki smbut + pelatih2 hosptal bkal2 doctor.. no 2 hospital ismail johor.. nurs je sambut selamat...

5y trước

Ni yg sya dengar, lagi2 nurse tu boleh cakap "mase buat tu sedapkan,skarang baru tau sakit" prempuan sanggup macam tu cakap.macam nak hempuk je mulut dia.mana kita boleh kontrol dh nama pon nak bersalin.

Kalau dah nak bersalin nanti takda suda tu sis terfikir mau request doc lelaki atau perempuan. Yg penting baby cpt keluar. Saya dulu bersalin nurse dan sister ja yg sambut baby. Tak ada lelaki. Harap2 yg kedua ni dpt perempuan semua jg

Sy bersalin di hospital kerajaan..alhamdulillah dipermudahkn..husband request nk doc perempuan..alhamdulillah..dari awal smua dpt doc perempuan..kite blh request..tpi klo xde..die ttp akn bg doc laki..semoga dipermudahkn urusan momy..

Saya pon terpikir.. Haha xthu cmne kan.. Nk request dktr sume kene pakai duit skrg ni.. Hurmm kalau cm saya ni.. Redha je laa dpt doktor mane2 an.. Harap biar la dpt doktor pmpuan yg baik, cekap n segala2nye ok.. Hahaha

Jujur ckp xpyh malu² dik....Kami yg dah conduct ratusan malah ribuan delivery dah xingat dah rupa org punye kat bwh tu mcm mana...dah lali dah dgn semua tu....apa yg penting ibu n baby selamat dan sihat...

mula2 malu masa brsln ank ke 2 cz doktr prmpuan takde..trs ank ke 3 dr preggy smpi brsln doktr lelaki ok je dh xmalu pun...buat apa la malu dokter pon xbuat hal mcm2 dkt kita...jnji tolong brslin dgn slmt je dh tu..