Confuse

Hi semua. Tolong saya. Saya nak tahu yg mana satu waktu subur sebenar? My first time. Jd sy confuse. Tolong saya..... tgh cari waktu subur nk bersama utk pregnant.

Confuse
4 Các câu trả lời

Sis perlu tetapkan masa yg sesuai utk ber OPK (cari waktu subur) .. Puasa air 2-3 jam sebelum, sekarang time puasa lebih mudah .. Saya suggest, jam 2.30pm-3.30 / 7.30 malam-8.30.. So perlu ready utk berOPK 10 minit awal.. jalan lakukan terlalu awal pagi atau ptg.. Sepanjang ready tu, jangan stress².. Fikir positif/fikir benda yg gambira shj .. Boleh guna Apps Premom utk tangkap gambar dan tahu ketinggian tahap ovulasi.. Utk yg lebih berkesan, buat sekali BBT (check suhu seawal bgun tido dan tido cukup 3 jam sebelum check) dan key in dalam apps itu sekali.. insya-Allah sis akan jumpa waktu subur tu.. boleh belajar di Google utk lebih faham..😊 Good Luck!

Kalau waktu subur line tu lg terang dari line asal

Klu purple ni mmg susah nk dpat terang..

22hb tu nampak dah positif.