nak tahu kalau payudara dah ada susu ke belum

Hi semua. Sy first time mom & pregnant dah 30w. Nak tanya yg dah ada anak mcm mna nak detect kalau payudara dah ada susu and selalu nya week brpa ada susu. Sbb sy tak rasa berapa sakit dkt payudara tapi size payudara tu ada la membesar

5 Các câu trả lời

sy 7bulan nipple dh start kluar mcm brgaram gtu wrne kuning2,mula2 ingt kotoran habuk2 kain ke ape lekat,lpas tu mcm xlojik plk sbb lpas cuci lame2 ade plk,,skng ni klau lpas cuci dye mcm ade kluar susu sikit basah,klau ade trtekan breast mesti sensitif tngok2 ade kesan basah kt bra stompok dkt puting tu

6mo trước

ohh mcm tu. kat area nipple sy pun kdg2 mcm ada putih2 tu yg sy kurg pasti itu susu ke apa. wktu mndi sy selalu bersihkan.

Kebiasaan 30minggu ke atas ada sesetgh ibu mengandung dah ada susu n ada yg dah pump pun simpan siap2. Tapi sy skrg pregnant anak no4 31minggu hny breast bengkak tak ada susu tapi bawah breast rase panas smpi melecet da ni.

6mo trước

oh yeke sbb sy xtau mcm mna nak detect breast dah ada susu ke blm hehe. melecet mcm mna ya? sbb area dkt prut sy bwh breast tu rsa mcm sunburn

baru2 ni sy ada pergi kelas antenatal under KK..nurse ckp..7 bulan keatas..dah mula ada susu...cuma ada selaput yg menahan susu tu kluar smpi kita bersalin..

6mo trước

wahh bgs KK tmpt puan ada bt kelas mcm tu. KK tmpt sy takda pula 😅

dua2 anak saya x keluar susu time pregnant pon. mmg lepas beranak baru susu ada.

7mo trước

insyaAllah ada. tp kene stimulate lah. kat hospital mintak nurse ajar mcm mana nak stimulate susu badan.. saya baby no 1 hari ke 3 baru ada susu. sepanjang tu mmg dia minum susu dalam syringe atau cup je.lepas susu ade anak terus DF je.

depends masing2. mcm sy perasan breast sensitif dan nipple basah.

7mo trước

ohh mcm tu. kdg trasa jg dkt nipple mcm sejuk2 tp tgk dkt bra takde pula nmpk hehe. apa2 pn tq 😊