Hukum letakkan nama keturunan pada anak

Hi semua, saya nak tanya berdosa ke if nak letak nama anak ikut keturunan? Husb saya takde nama keturunan, tapi saya ada nama Nik so plan nak letak lah kan tapi ditegah oleh family belah laki. Helpppp! #namaanak #namabayi

5 Các câu trả lời

Family suami x penting. Suami je yg penting. Kalau suami sokong & jpn bg. Letak je laa sis 😎 anak sis, sis yg susah2 lahir kan dia.. Bg sy, sy cuma dpatkan persetujuan suami untuk nama anak kami. Pihak2 lain setuju ke tak, boleh g mamposs 😌 kesah pulak sy. Nak tentu kan nama anak SILA branak sendiri.

2y trước

Hahahha kan.. SILA branak sendiri.. Pantang betul org lain sama2 sibuk neh 😂 gerammm je rasa

Nama ni letak je apa ii janji ada maksud yang baik orang dlu ii biasalah ilmu pengetahuan tu tak berapa nak luas mcm skang n takde pn dlm islam tak boleh nak letak nama anak ikut keturunan selagi maksudnya baik takde masalah☺️ Baby tu anak sis dlm ramai ii org sis la org yg paling layak nk namakan dia 🥰

Kalau si ayah takde keturunan . Bole eh letak ? Sbb kwn saya Tengku puteri . Tp suami dye biasa , so JPN tak bg . Mcm saya suami ada WAN , so bole la letak . Takpe laa Semoga urusan sis dipermudahkan ye

2y trước

Nama dye mmg Tengku Puteri 😅 kalau yg lelaki Tengku Putera .. hehee ntah laa , mgkin tgok tempat jugak kOt .. heheee

Tu la rasanya sbb nama keturunan tu ikut ayah. Tapi tak tau la kalau tak ikut pun

Selalunya bab2 keturunan ni si ayah sahaja yg blh turunkan.

2y trước

tapi nama saya ada Nik ikut keturunan mak, ayah saya takde pun nama Nik. and baru2 ni sepupu saya beranak pun letak nama Nik follow ibunya si ayahnya takde nama keturunan pun, JPN suruh hantar surat salasilah family je.