Pregnant 6 week 1 day

Hi semua. Saya first pregnancy, skrg tgh week 6. Agak agak bila waktu sesuai bagitau parents ya?

23 Các câu trả lời

kalau saya dulu.. ttc 6 tahun, dapat tahu pregnant, terus sya bagitau parents and sisters saya saja. kalau saudara mara sama kawan, lepas 3 bulan. at least kalau ada apa2 berlaku(minta dijauhkan) family boleh bagi support .

Saya Dulu Plan Nak Suprise Bila Dah Ada Gambar Scan , Tapi Takde Rezeki Ayah Pergi Satu Bulan Before Pregnant.. So Time Check Pregnant Tak Semangat Mak Yang Suruh.. Jadi Mak Tahu Terus Dia Yang Tungu Depan Bilik Air 🤣

bagitau terus pun takpe. saya bagitau masa 6w+ tu sebab mmg balik kampung jenguk family. minta family doakan kandungan. tp kalau org luar sampai dah masuk 17w ni pun takde bgtau sesapa pun

mcm sy dpt tau pregnant tros bgtau ibu ayah, mil fil.. adik bradik.. mintak dia org doa kn yg baik.. org lain x bgtau pon.. bia dia org tau sndiri bile nmpk perut makin besar nnt🤣🤣

Saya terus bagitahu waktu tuh saya baru 3w. Saya minta doa dari mereka. Sebab doa ibu bapa ni penting. Parent saya happy sangat. Jaga saya dengan baik. Alhamdulillah skg dah 14w. 🥰

Kalu saya check terus bagi tahu.. tapi ikut pada atas diri awak la nak tnggu dlu sampai besar skit baru bagi tahu pon Oke je..

tpulang...mcm sy awal2 sy bgthu mak ayah je...adik brdik ke kawan2 ke semua xbgthu...skng 9w...masih lg mak ayh n mertua je..

dapt thu jaa preggy terus sy inform. tp kena cuci sikit telinga laa. sbb ank first baru 8m time tu🤣

lps da double confirm kt kk terus inform family 🤣

Dh msok second trimester bru boleh bgithu fmily.