Sangkut air gula lepas bersalin

hi semua org saya nk tanya kalau sangkut kencing manis selepas brsalin boleh sembuh tak🥺rasa down sangat sbb baru ni saya kena mnum air gula leps brsalin sbb masa pregnant tu sangkut gdm . saya muda lagi baru 25tahun . ada possibility nk sembuh tak kencing manis tu ? ada org ckap cuba turunkan berat badan n amalkan pemakanan sihat , klu buat semua tu akan sembuh ye🥲

2 Các câu trả lời

doc ada suruh cek darah hba1c tak? kalau ada tgk nnt resultnya. if ok insyaAllah kebarangkalian utk kena kencing manis tu masih rendah cuma kena start jaga² dh la sbb kalau tak jaga makan & lifestyle lps tu pregnant lg sekali insulin resistance makin teruk

6mo trước

haa ada hritu amik dh hba1c . pastu kena refer pakar . means lpsni pregnant kna on insulin ke ?

InshaAllah sis. yg penting usaha dulu jaga makan tu