Buasir atau terkoyak

Hi semua. nk tya psal buasir. sy xsure yg ni buasir ke atau just terkoyak. sy da sbln bru start mkn obimin dan sembelit teruk sgt sgt. da lama xmmbuang mmg najis sy besar sgt dan keras. sy rasa terkoyak dan berdarah. sy masih bole duduk mcm biasa cuma tmpat luka tu bengkak dan berdrnyut. buasir mcm ni ke ye? dan ada tips ke utk elak sembelit. sy da mnum air byk, buah n sayur byk masih mcm ni. maaf skiranya ayat sy xselesa dan terima ksh sbb komen dan mmbantu🥲#firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Kan sis geram SGD dgn sembelit ni.. sma la kta sis.. kdg Rasa nak marah je wktu dlm toilet hahahaha

Mungkin ubat tak sesuai sis. Boleh tanya nurse macam mana. Minta tukar ke.