sakit dada lepas makan zincofer

hi semua, nk tanya ada tak sakit dada lepas makan zincofer. btw saya 10 weeks. apa nk buat ye?

13 Các câu trả lời

saya tak makan zincofer doktor kata makan asid folik dan vitamin b complax dan ferrous tu jer sampai 32week

2mo trước

selepas makan jer kalau ferrous tu sebelum 30minit makan dan selepas 30minit ya sis

Saya doc bg obimin je. Alhamdulillah dari awal sampai sekarang 35weeks, ok. Pernah loya dan muntah 1-2 kali je.

Saya makn iberet.. mkn pagi2 sbaek bangun tdow. Alhamdulillah xpening tp klau mkan mlm masa nak tdow. Trasa xslesa

2mo trước

saya terbalik. makan pagi bangun tidur, rasa lesu badan, loya je tekak. sekarang makan malam sebelum tidur baru okay

kalau tak serasi boleh info pada nurse mintak tukar ada setengah org rasa pening , sakit dada..

mkn ubt waktu pagi ke? cuba tukar ke sblm tidur and tgk masih sakit ke dada

2mo trước

tukar ubat. pi farmasi tanya ada jual trial pack iberet/maltofer x

Tak sesuai tu bumil. Boleh tukar ke ubat lain. Saya Pening sangat bila makan Zincofer.

try mkn iberet asid folic tu ..doc ckp kalo x leh zincofer, iberet pon ok

Sy pon x ngam mkn zincofer ,, trus muntah,, skarg dh tukar makan maltofer

2mo trước

sedap rse coklat

Sy makan zincofer pun sakit dada pastu sembelit.. doktor tukar maltofer baru ok..

saya makan zincofer selepas makn..alhamdulillah xdek ape..