Berat naik

Hi semua nak tanya macam mana ya nak kurangkan berat badan ? Baru lepas timbang berat badan naik mendadak hmm #firstbaby

4 Các câu trả lời

masa mengandung mmg berat akn naik. ni sye share kes kak ipar sye, disebabkan die mcm awk, nk turun kn berat bdn, xnk berat naik byk la, xnak mnum air gula la, now bby ade problem. 1kg at 34w. bru lps on dexa 5dose. doctor paksa bersalin. so nasihat sye, xyah la berlapar ke nak diet ke masa pregnant ni. mkn je mcm biasa, sikit tapi kerap. makan healthy food. jgn sbb kekonon nya nak jaga bdn, anak u jadi mangsa x dpt cukup nutrient.

2y trước

Ohhh yeke. Faham2 . So lepas ni saya kena makan kerap jelah ya tapi sedikit. Okay saya cuba control. Terima kasih yaa share dgn saya 😊

klau da mkn nasi tp lapar lg, try mkn buah2 sis.. epal hijau.. mkn kekacang ke.. klau mkn biskut2 n roti berat badan naik mendadak.. tu sy la mcm tu.. hahaha.. skrg bile asek lapa je sy mkn buah2, kekacang.. kurma ke.. Alhamdulillah sebulan naik 2kg.. nurse pon kate ok utk BMI normal mcm sy sebulan x boleh lebih 2kg..

2y trước

Itulah saya perasan saya suka makan roti dan biskut. Okaayy saya cuba snacking lebihkan buah buahan. Terima kasihh atas nasihat awak 😊

sama lah sis. berat naik mendadak bulan 12 haritu terus kena minum air gula. alhamdulillah takde apa apa. lepas naik mendadak tu terus makan healthy food. makan sikit tapi kerap. still naik tapi much better ☺

2y trước

Ohh yeke. Tq atas nasihatnyaa . Baik saya cuba kawal pemakanan saya lepas ni.

Sy pn naik..sehari mkn nasi sekali je..pastu sy ambik nasi setengah Senduk..nasi sikit lauk banyak 🤭👍🏻😂

2y trước

Hehe kan. Kena lauk lebihh dari nasi