Ingin tahu

Hi semua mommies i nk tanya ? Skrg i dh 28 week dh start kira pergerakan . Pergerakan baby utk 28 week dia bergerak kuat ka sampai kita boleh tengok perut kita brgerak ? Ka atau kita rasa pergerakan slow slow dulu ? I very konfius sbb pergerakan baby i takdak la kuat just biasa2 saja sampai i konfius baby i gerak okay ka dak? 😢 tapi klau mlm2 dia bergerak kuat jugak tapi klau siang dia mcm i tak berapa perasan . Perlu ka i risau ? Ka i ja yg overthinking? Pls mommies share experience uolls 😊 #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

biasa siang memang ibu selalu tak perasan baby gerak sebab kita aktif siang. walau apapun cuba untuk keep monitor pergerakan baby 12 jam (9pagi - 9malam) cukup 10 pergerakan walaupun biasanya tak sampai 12 jam

2y trước

Yaka baik dh paham tengkiuuu

normal sis .. asal ckup 10kick dlm tempoh 12jam .. pantau setiap 30minit untk 1 gerakan .. if kurang 10× gerak baru x normal 😊

2y trước

Okay sis tengkiuuu i dh faham