threatened miscarriage

Hello semua. I skrg 8 week. This is my 2nd pregnancy. Yg 1st dulu gugur at 14 week. So utk kali ni, i experience the same thing mcm dulu which is frequent bleeding. I dh jumpa doctor and ambil necessary meds as advised. Tp my mom mcm xsupport my journey. She said i cant pregnant sbb dh 2x bermasalah. Then dia suruh i ikat je tak payah pregnant lg. I feel so sad. Bila tny doctor, doctor xde jwpn kenapa i gugur dulu. And yg kali ni pun walaupun selalu bleeding bila scan baby ok je... So bila org ckp i cant pregnant and suruh ikat tu i mcm sedih sgt2. Im just 29...

63 Các câu trả lời

I sekarang pun nak masuk 8 weeks. This is my 3rd pregnancy.. 2 kali dh gugur. Scan hanya nampak kantung. Semalam dah ke emergency hospital sbb bleeding tiba2.. Tp jalan xterbuka. Moga2 y ni selamat. Doc suh byk rehat. Jgn putus asa ye.. Kita sama2 berdoa dan think positive. Jgn ikat dulu.. Tuhan maha kaya, dan maha pemurah kalau Dia berkehendakkan sesuatu tak ada apa yang dapat menghalangi. Kita tetap dengan doa kita. Sy pun 29. Don't give up.

5y trước

Sama kes saya...tiba2 bleeding hari ni..sepatutnya kandungan dh 8mnggu..tapi nampak kantung je..semoga ada keajaiban berlaku..

Sis sy umur 30.. Sy pun penah alami 2 kali gugur pertama 8week ke 2 13week twin.. Skg sy mengandung dah 10 week.. Alhamdulillah.. Semoga selamat hingga bersalin.. Sis jgn lah ikat sbb sis muda lg.. Insyallah ada rezeki sis kena byk sabar.. Mak sedara sy 9 kali gugur alhamdulillah dpt akak tunggal sorg umur 18thn .. Rezeki allah nak bg kita tak tahu.. Sentiasa sabar bersyukur redho berdoa.. Semangat ya sis, sentiasa positif yaa..

tak pyh dgr kata negatif sis... even fmly sndri... lg2 sis pregnant mood ade swibg mcm2 leh jd... so better be positive and byk kn berzikir ye.. yakin lh rezeki yg DIA nk bg.. semua yg berlaku atas izinnya... bersabar ye... jgn mengeluh dgn dugaan yg dtg sebaliknya pekakkan teliga n berdoa... be strong sis... ini lah kehidupan.... takde yg buruk, kite tak merasa indahnya kehidupan dunia nih...

Ya Allah. Terkilannya rasa. Nothing is impossible. Kuasa Allah. Some people bleeding throughout their pregnancy. And anak keluar sihat walafiat. Husband I, waktu MIL i pregnant dekat dia n abang dia pun bleeding tak berhenti. Cumanya kena bedrest dari awal sampai deliver. To the point dia dh tak kisah kena bedrest janji baby sihat. May Allah ease your journey love. Take care! ❤️

Sis x payah nk stress n fikir je positive...ble kte stress lg kte tension...biar je ape org nk ckap..sis, kne slalu usap perut, bercakap dgn baby n slalu berdoa...sy slalu bt mcm ni, n alhamdullillah baby semakin kuat...sy br 12w...semlm g scan doc pun happy baby berkembang dgn baik...siap baby gerak2..sy doakn smoga kandungan sis xde ape2...

lor belum ada anak lagi kenapa nak ikat? ada suami kan.. klu u n husband betul nak anak..then just go ahead ler. i pun 2x miscarried. skrg yg ke 3 dh pregnant 21 weeks. ada juga ckp2 negatif kata i xleh pregnant,mesti gugur lagi. but i proved that they r wrong. last2 skrg semua trdiam je bila tgk perut i makin lama makin membesar dgn baby.

Don't listen to anybody Akk.. . asalkan Akk kuat ...percaya dgn tuhan ,diri sendiri Dan Ada full support dari suami akk.. Itu Dh cukup.. Akk percaya yg Akk boleh ...mulut org kita X boleh nak plasterkan... Akk Jgn fikir negative Yea... Akk boleh Dan dgn izin tuhan sure Akk akan menjadi seorg ibu yg penyayang. God bless u akk

5y trước

Setuju! Doa banyak2 pada Tuhan dengan yakin! Dan cuba fikir benda yang baik2 je. Negative try to avoid. Tak membantu pun. In shaa Allah, semuanya lancar dengan izin ya Rabb ♥

Be positive dan stay strong. Believe that everything gonna be fine. Keep praying and believe, nothing is impossible 💪🏻💪🏻💪🏻. Semoga journey pregnancy sis kali ni di permudahkan dan mudah2an baby lahir dengan sihat wal afiat. Semoga selamat semuanya. Banyakkan rehat dan makan ubat yang doktor prescribed

Same with me.. Give it try to duphaston sbb gynae I suggest mkn ubat tu utk percepatkan baik luka d dinding rahim.. I dlu mcm u.. Hari2 banjir dgn darah smp habis seluar semua tp alhamdulilah skrg da 26mggu.. Duphaston effective smp 23mggu shj.. Quite pricy tp worth it.. U bole baca lebih lanjut info ttg duphaston d Google..

5y trước

Ye betul tu. haritu i pon ade bleeding then doktor bg duphaston for 2 weeks. Alhamdulillah bleeding stop.

Abaikan apa orang nak cakap. Semangat diri sendiri lagi penting. I da penah gugur 12 kali... Kali ni prgnant kali ke13 baru berjaya. Jangan putus asa.. Tuhan nak bagi rezeki, dia x kira berapa kali kita gugur...

5y trước

Allahu...rse sekali gugur dh sakit.. Awk sampai 12x.