Boleh scan kerap2 ke?

Hi semua, first pregnancy saya dah 13minggu. Nak tanya ada effect ke kalau scan kerap. Means seminggu selepas scan nak scan lagi? Bukan apa sebab pergi kk dah excited kata nak scan tapi tak dapat gambar baby. Dia just bagi calculation dan takde explain apa2 kat saya tentang keadaan baby. Dari mula nak pergi swasta cek sendiri tapi kk dah set appointment so tunggu jela tapi tak dapat gambar pulak🥲. Tolong yang tau jawab saya boleh?

3 Các câu trả lời

boleh je sbb bkn pakai sinaran x ray pn. dia pkai sound waves klu x salah. ☺️☺️☺️ so x bahaya pn

2y trước

Ohh yang bahaya xray ye..baik2 terima kasih

bole, scan ni takda effect pun. saya pun rituh scan kt swasta even tau kena scan kt kk .

2y trước

Baik terima kasih sebab share

sy sminggu 2 3 kali scan sbb kt tmpat keja sndiri ada mesin.. inshaAllah xda apa2 sis

2y trước

alhamdulillah..😊