keluar lendir coklat

hi semua, awal kandungan 4w ada keluar lendir coklt tapi sikit je, leps tu stop, masuk 5w dia keluar lagi, dah pergi klinik dan dr dah bekalkan ubat kuat rahim. hari ni kandungan 5 minggu 5 hari still keluar lagi lendir coklat hari2 tapi sedikit sangat mcm secalit mcm tu. saya sesikit runsing memandangkan ni kandungan pertama. Dr ada cakap kalau keluar darah merah cepat2 pergi hospital. ada ke ibu2 yg mengalami mcm saya?

6 Các câu trả lời

sy pun ada alami benda yang sama masa w6. keluar darah sikit2 dan coklat selang2. pergi scan klinik biasa doc cakap tak nampak kantung. terus pergi emergency. doc hospital scan cakap kantung ada. tapi dia tgk bawah nampak ketulan. so doc cakap gugur.doc korek2 kat dalam tu keluarkan ketulan darah 2 biji then cucuk punggung. doc cakap esok pagi dia akan jatuh sendiri so kena warded. esoknya masih tak ada tanda2 jatuh. jadi doc lain scan masuk camera kat bawah. dia cakap masih nampak kantung tapi kecik sangat. so bagi masa 3 minggu nak tgk gugur ke tak. selama masa 3 minggu tu langsung tak buat apa2 kerja. cuma bedrest je. alhamdulillah scan lagi sekali doc cakap dah nampak heartbeat. now dah 13week. doakan saya dan baby sihat ye kawan2. ☺️ oh btw spotted tu berenti lepas 2weeks

sy pernah ada pengalaman lendir coklat,kadang merah.tak banyak..tapi kerap..pi clinic swasta doc bg duphaston,tpi still kuar wlaupun dah bed rest, cek baby ok.then tak puas hati g hospital pakar swasta ,doc trus bg injection 6x smpai spotting takda..skrg dah 15w alhmdulillah.seek treatment sis.jgn buat assumption sendiri.✌️

bedrest , spotting tu nornal slg xdr fresh blood jgn buat kerja ape pun baring je https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟

2y trước

ni dah ambik cuti kerja seminggu, agak risau bila spotting tak stop. esok dah nk naik kerja.

Sy pun alami spottinhg. Lendir coklat kdg² lendir darah. Tapi x pernah penuh pantyliner atau pad, normal ke mcm tu? Sbb doktor x ckp ppe. Repeat scan esok. Doakan baby sy membesar dgn sihat & dh boleh dengar heartbeat 💓

2y trước

semoga dipermudahkan ya. ya bila keluar spotting ni agak merisaukan kita. insyaAllah smoga yg baik2 saje.

sy pon ade kuar spotting jgak.. kne kurangkan jalan, jgn angkat berat.. kalo nk tunduk, bgn pon kne slow2.. berdiri lame pon xleh sgt..

2y trước

betul. mmg bedrest je sepanjang masa. cuma ni dah mula naik kerja. tawakkal je la.

Hi sis, nak tanya still keluar spotting tak? Kandungan sis mcm mne?

2y trước

sekarang baby dah 14w alhamduilah semua ok. kalau sis ada spotting pergi klinik cepat2