Vagina Discharge Warna Hijau

Hi semua. Ada x mommies pengalaman keluar cecair hijau tp kuantiti sedikit? Xda gatal. Tp berbau. Dh check dgn doktor gynae. Bila scan baby ok. Sekrg 11weeks+. Dia ckp normal, xnormal kalau ada rs gatal. Tp sy masih risau. 😅

5 Các câu trả lời

kalau risau kan awak cuba pergi klinik swasta atau request utk cek sample keputihan tu .sb sya hritu kluar juga yg mcm wrna yellowish green tu .pastu sya pergi klinik then doc sugget ambil sample dan cek .skali cek utk gbs .dah kluar result cek smua normal .jdi doc ckp itu mgkin discharge biasa. sbb sya pun kluar sikit je .

Mcm saya keputihan dah tukar color kuning kehijauan tapi takde rasa gatal cuma berbau, saya tak selesa bila dah ada bau, lepas tu mmg bagitahu doktor, doktor bagi ubat insert dkt miss v. Skrg hari ni keputihan dah berkurang dah color pun mcm keputihan biasa tu

xnormal sis.. sy dlu putih biasa xde bau xgatal tp lekat juga GBS.. nasib jgk time tuu (28w) tergerak hati nak check juga.. sy mintak doc ambik sample utk check GBS sbb time tu rasa mcm was2 pun ada.. naluri ibu..😅

kalau selain putih pun tak normal jugak. nak tau ada infection atau tak, kena buat hvs test.

Sama sy hritu masa week ke 9 mcm tu jgk. Mngkin sbb sluar sy ketat hrtu.. skrg okay dah.