Bantuan cara pengambilan maltofer

Semenjak masuk 6bulan nie HB saya selalu drop, dah try makan macam2 tapi naik 0.1 sahaja. So, decide nak ambil maltofer. Ada sesiapa boleh bantu terangkan secara terperinci cara pengambilan maltofer sbb sy beli dalam apps oren sahaja atas kebenaran doktor, cume farmasi klinik tu da habis stock maltofer that’s why sy beli sendiri. #pleasehelp #maltofer #hblow

3 Các câu trả lời

serapan iron, folic acid etc berlaku semasa perut kosong. kalau makan pkl 8, 10am perut kosong, baru ambil. dan jangan makan bersama kopi dan susu, they absorb the nutrient from our pills. so kalau minum susu, sengganglah kasi perut kosong dulu

12mo trước

Terima kasih sharing ya

Sy ambil pun dua biji..satu sblm tdr satu sblm sarapan pagi..alhamdulillah hb dari 10.2 naik 11.3 dalam masa 2minggu..ambil dgn air kosong atau hisap je haramkan tea kopi semua tu..makan time perut kosong

12mo trước

Masa tu xmkn ape ii..susu pun xblh telan..memang mkn maltofer je dua biji perut kosong pagi malam..alhamdulillah hb naik bnyk

Masa doktor bagi kebenaran tu, doktor ada bagi tahu tak awak boleh ambil berapa kali sehari?

12mo trước

kalau sy. doc saran kan amik 2 biji selepas makan.. tp sy slalu amik waktu mlm .. sbb pagi sy minum susu. . mlm lpas mgrib. sy mkn vit maltofer 2 biji .