MOHON BANTU UNTUK SEMBUH LUKA BERSALIN NORMAL

Semasa bersalin minggu lepas dapat maklum kene 6 jahit di bawah kawasan spot..macam mana cara nk cepat baik luka tu ye ibu2..ada setengah bagitau sapu gel..tapi x tahu gel ape..yg hospital bagi iodin je ubat luka.

5 Các câu trả lời

Rendam dengan air garam. Saya guna himalayan pink rock salt ada jual kat supermarket. Doctor suruh untuk tak nak bg infection sekali dgn cepat elok

5mo trước

Rendam sis, buat air suam2 dan letak garam. Tak pedih. Tak rasa apa pun 👍

sapu ubat hospital je sis ,nk lgy cepat ,tiap kali lepas membuang tu ,kering kn tmpt luka then sapu je iodin tu .

Sis guna gel duoderm. Apply hari2 dekat luka jahitan tu. InsyaAllah macam saya 2 minggu dah cantum elok dah

Dr pglmn sy, guna ubat luka y hospital bg je.. Pastu bykkn mkn buah sunkist..

bilas dengan air suam, lap kering dan sapu ubat kk bagi. kerap tukar pad