Normal ke kalau period sampaikan darah terkeluar banyak & teruk selepas 2 bulan tak period?

Semasa 2 bulan saya dah tak period, saya cubalah check menggunakan preg test untuk kepastian, tetapi masih jugak negatif dan selepas 2 bulan saya tak period, tiba-tiba saya period dengan mengeluarkan darah yang sangat-sangat banyak dan terdapat banyak ketulan darah yang keluar. Saya sangatlah panik sebab tak pernah period sampai teruk macamni sekali dan sepanjang saya tak period selama 2 bulan tu, perut saya kerap sangat cramp and sakit sangat-sangat. #seriusnanya

7 Các câu trả lời

sy pernah sebulan xperiod sebelum kawen, period mmg teratur.. bulan seterusnya mmg bnyak sangat darah ketul2 tu keluar mcm air paip, pad baru pkai tu terus kena tukar lain.. xpasti kenapa tapi lepas keluar darah bnyak camtu sy cuma berehat saja.. tapi xsakit ke apa pun sblum&selepas.. bulan seterusnya period mcm biasa

saya pernah tiba2 keluar darah ketul2 panjang banyak sangat. tak cramp, tak sakit cuma rasa darah keluar banyak sangat. kepala duk fikir eh aku gugur ke? bila check kat klinik, dinding rahim jadi clear means bersih daripada dulu. kiranya yang keluar tu semua darah2 kotor yang melekat kat dinding rahim.

Tak boleh nak cakap normal or tak. Kena jumpa doktor. Mungkin sebab hormon tak stabil tu jadikan period lambat dan bila dah lama jd berketul

kalau rasa tak pasti lebih baik rujuk pada yang lebih pakar takut kalau ada masalah ketumbuhan dan sebagainya

Sis, baik pegi jmpe doc check.

sis.. jumpa doktor & cek. minta scan

1y trước

okieee, tq❤

jumpa doktor