Hai boleh share sesiapa yg tanda nak bersalin turun darah dulu? Macam saya.

Semalam siang turun darah, tapi baru sakit sikit. Malam sy pgy hospital, cek baby semua okay. Tapi dokter kate bukaan sy baru 1cm & suruh balik dlu. Dkter ckp rahim sy tebal lagi. Biasenya amek brp lama ea? Mmy ade pengalaman?

44 Các câu trả lời

saya turun tanda lendir darah masa anak kedua. mmg xde sakit pape pun. esoknye pegi checkup KK bagitau kt doc. terus doc check laluan upenye da bukak 3cm. doc buat surat utk pegi labour room. ptg tu pegi. mmg xde la sakit.. mlm baru dtg contraction tu. mlm tu jugak bersalin huhu. skarang pregnant anak ketiga. doakan semoga selamat semuanya ye✌️

Atas org juga sis. Mcm sy hari2 buat exercise utk senang bersalin & perineum massage. Then pergi checkup mcm biasa, doctor tanya nak cek tak sbb dia nak massage sikit kat pangkal rahim tu. Sekali dia seluk bukaan 3cm sebelum tu takde tanda turun darah ke apa pun. Sis banyak kan berjalan & buat senaman utk cepatkan bukaan. Semoga dipermudahkan semuanya

Saya anak first haritu turun darah sikit sekali ketuban leaking, pergi hosp petang tu terus warded & baru 2cm waktu tu. duduk ward buat jalan itik, squat & kupu2 igtkan makin buka jln, rupanya tak tapi ketuban makin leaking & sikit. dtg doct cek bukaan masih sama, plan esok tu 6.30am kene induce tapi pagi esok tu around 1.15am selamat beranak dah 😂

Sy pn turun darah 39weeks, pkul 12 malam, pergi hospital cek bukaan baru 2cm, tp ctg anak x cantik, terus transfer ke hospital lain yg ada pakar, jam 9 pagi baru bersalin secara emergency czer, jalan still 2cm, 5 hari anak kt hospital on antibiotik, sy 3 hari je kt hosp & dh boleh balik, tp sy stay je kt hosp, sbb rumah jauh, anak dkt wad lain.

Saya turun darah dulu pergi hsptl doc ckp bukaan dh 2cm tapi kena balik dulu esok tu pula saya pergi balik sebab contraction mula rasa kerap bukaan 3cm kena admit wad baru je tukar baju msa tu contraction lagi kerap sakit check lagi bukaan dah 7cm terus turun lr masa tu dalam pukul 2 turun lr , pukul 5 alhamdulillah selamat lahir baby boy

mungkin 2 3 hari lg.. sy pom bukaan 2 cm mse nk branak dlu.. 2 hari sy duduk dekat kwsan hospital je. sbb jage2.. lps 2 hri .. masuk wad misi cucuk ubat thn sakit.. terus bukaan 7.. msuk labourroom bukaan 8.. da blh teran.. alhamdulillah smue dipermudahkan.. jd sis sabar je kt rmh.. sbb kalau duduk hospital akan dipakse branak.

hye awk.. sy ank first ni 24/10/2022 keluar lendir putih panjang (mulus plug). Lps tu 27hb turun darah seakan drh last day haid, tp xbnyk kluar campur lendir putih sometime kluar pink2 jer.. xbnyk.. Lps tu 29 hb leaking pada wktu zuhur.. and selamat lahir mlm tu jugak pkul 11.15 mlm ❤️ smoga dipermudahkan urusan ye 🤲🏻😊

2y trước

oh ye.. waktu turun lendir putih tu dokter ad check bukaan sy katnya rahim da nipis.. xlame da.. and bukaan wktu tu da 1-2cm mcm tu la.. waktu tu contract mmg xde.. turun drh and leaking pun xde contaction..

saya turun air ketuban skit skit.. jam 5pm tu...terus pi hospital... bukaan dan 4cm.. terus admit... jam 6pm admit labour room... 7pm dah bukaan 7cm.. jam 9pm selamat bersalin ❤️..saya tiada turun darah cuma ketuban pecah skitskit.. alhamdullilah ❤️

2y trước

Wahh senangnya awak bersalin. Semoga urusan bersalin saya dipermudahkan mcm awak. Ada tips tak?

klau pech ktubn dye akn trus tahn..sb BBY Lau xde air ketubn bole mmbhya kn bby sb tu Lau setakt lendir or Darah dye akn Suh balik melain kn bukaan dh buka dlm 4cm Bru thn wad..Lau pech ketubn mcm sy trus msuk wad walau bukaan Bru 2cm sb bila2 Ms bole bernk jika ketubn dh pech..

Sy baru bersalin 3 hari lepas. Turun tanda darah dan ada contraction sikit2 tp tak kerap. Pergi hosp cek bukaan baru 1cm jgk. Pagi esok nya contraction makin kerap dan darah lebih byk terus ke hosp bukaan sudah 5cm. Tghri selamat bersalin normal. Semoga urusan sis dipermudahkan.