Normal ke mengantuk masa 1st trimester?

Semalam pukul 11 saya tidur sebab mengantuk. Bangun pagi pun malas nak bangun sebab mengantuk. Saya paksa diri untuk solat dan makan. Tak boleh biarkan perut kosong. Kena makan demi kandungan saya 6weeks. Selepas makan, sambung tidur lagi. Bangun lagi dan paksa diri untuk mandi dan makan buah. Mandi makan pun mengantuk. Sambung tidur kejap lepastu bangun lagi sebab lapar. Goreng dan makan roti canai pun mengantuk. Mengantuk sangat macam tak cukup tidur je walaupun ada alahan 😅 Ada ke yang pernah berpengalaman ni macam saya? Rase nak tidur lagi 😅😂 #firsttimemom #firstmom #firstbaby #ingintahu

27 Các câu trả lời

Normal awak. Saya masa 1st trimester pon boleh dikatakan ngantuk sepanjang masa. Ni dh masuk 3rd trimester, nak tido pon jenuh cari keselesaan nak tido😆

1y trước

sama la dgn mngtuk bkn main ag, tapi tido kjp je mula rasa tak selesa walaupun dh pusing kiri kanan 🥴🥴🥴

Normal dear. I sampai masuk 2nd trimester baru ok sikit. 1st trimester tu kdg2 masuk office, kdg2 tak. Depends on mood. Nasib kerja company sendiri ja 😅🤣

1y trước

haha tu la. sedap tido kat office sendiri 🤭

Normal sis. Saya dulu pun macam tu. Hari cuti saya boleh tidur seharian. Bangun hanya untuk makan, mandi, solat. 😅

1y trước

Bestnya.. sy kerja.. mengantuk je rasa masa mengajar 🤣

saya dri 1st sampai 3rd trimester mmg mengantuk je. masalahnya malam berjaga. sbb tu tukar keje shift malam je. ahahaha.

1y trước

tu la banyak tido siang.. xleh tido malam pulak haha

Normal sis. Hormon berubah. Jadi penat letih lesu. Dah 3rd trimester nanti lain pulak. Dah tak boleh nak tido nanti 😂

1y trước

oo ikut hormon la ya hihi.. lama jugak sampai 3trimester 😅

sy pun pernah tp masuk trimester 3 suda 😆😆 masa mkn pun. . nk ja cpt² mkn .. berat betul mata tu

sama, sy pun mcm tu smpai nk masak, nk kemas pun kena ikut mood kalau blh nk tidur je satu hari 😅

1y trước

kan sama la. banyak tido sakit kepala je 😅

Sy pun mcm sis jugak... Org hangat2 x boleh tidur kan..., sy Panas2 pun lena... Ya Allah 🤣🤣

1y trước

saya tak boleh panas. terjaga sebab panas. kipas slow sangat 🤣

1st trimester mmg nk tidur je tpi elok utk kandungan je. Amalkan bed rest di awal pregnant 😁

1y trước

betol tu. 🤭

sama la ,sekarang dah 11w .Siap pakej selalu sakit kepala lagi bila terlebih tidur 😅

1y trước

tampal sticker letak kat dahi untuk hilang sakit kepala.. tak ingat panggil apa dah haha