Berapa minggu waktu anda dapat tahu?

Hi selamat tengah hari semua👋 Jom kita kongsikan moment-moment indah dalam hidup kita🥰 Berapa minggu ya usia kandungan mommies waktu mula-mula mommies dapat tahu pregnant dulu?🤰 Jom komen bawah😘

Berapa minggu waktu anda dapat tahu?
2030 Các câu trả lời

Alhamdulillah rezeki awal perkahwinan 🤭baru kawin dalam sebulan camtu pastu dh disahkan pregnant..rasa cam x caya awal²..tp bila pikir balik mngkin sbb saya subur masa saya kawin tu..sbb sebelom akad nikah saya baru ja lpas habis period..kita kan lpas period lg subor..so alhamdulillah dapat baby awal..even x planning lg😅masa awal² cek tu dh 2 mnggu pregnant..skarang dh 8 bulan..doakan sayaa dimudahkan urusan ye mommy²..

🤍 13 week baru tahu pregnant.. dh buat prgnnt test result mmng positive tpi was2.. kakak ckp saya mmng preggy tpi saya tak percaya.. 1 bulan lebih tak period tpi fikir sbb hormon smpai 2 bulan tak period2 juga.. jdi suami bawa prgi kk berdekatan Dan keputusan juga positive.. terus bukak buku pink, scan Dan ya janin dh nmpk dn gerak2.. nngis kegembiraan.. rezeki awal 4 bulan bergelar suami istri dn dh jdi mommy daddy dh🥰

3week badan trasa letih sgt2,craving masam masa tu.awal pgi dah duk hadap sepinggang ank jambu merah.selang sehari bgun pagi lwat kul9 letih sgt² mcm bru lps marathon 10x pusingan..sj ambil upt test tkejut tgo 2line tp 1tu samar² je hari demi hari mcelup je kerja hahaha sb free opk dpt upt tu bnyk.hari demi hari line jd terang..n now sy dah 6week 1day Alhamdulillah..hjung minggu nk buka buku dah..

dulu kawen 9/2 dan bln 3 start x dtg period. tetiba rasa tak larat, cek klinik dah pregnant 6 mnggu time tu. alhamdulillah anak dah nak masuk 2 tahun. yg second ni tak plan pun tetiba rasa mual. ingatkan sb gastrik. skali cek upt double line. cek kat klinik dah 7 minggu. skarang alhamdulillah dah 31 mnggu 4 hr. menanti hari nak jumpa bby. doakan sy dipermudahkan bersalin ya di musim pandemik ni.

sy pesakit pcos, memerlukn ubt utk period & membuahkn hasil tp sll nya dlm 3round ubt br bkesan tp slps hbs 1round. period xdtg lgsg. check upt menghampakn. 2minggu period delay. check upt dkt swasta then line xnmpk pn tp doc kata positive & 4week dh. dtg mse week5 spttnya ada isi tp kantung kosong. check lg mse week7 then tadaaaaa! ada sudah isi nya! now 16weeks6days.😍

3y trước

bg sy -ve sbb mmg xnampak line tp bg doc +ve. sy mse tu pn xnk menaruh harapan tinggi. so dtg lg sminggu mmg dh ada kantung tp kosong lg la mungkin sbb awl sgt. tp xpe skrg tgh mnanti si kecik hadir 😊

4w ❤️ Memang plan nak pregnant lepas 3 bulan kahwin. Beberapa hari sebelum tarikh next period gatal tanganlah nak cek. Sekali tengok samar2. Tanya kat sini semua kata positif. So next weeknya pergi klinik confirmkan dengan doktor. Baby 8 minggu baru buka buku kkia. Memang sangat ditunggu2 sebab tu rasa lama sangat pregnant 🥰 Alhamdulillah sekarang baby dah 1 tahun 14/7/20.

8w+ .. xtau lngsung pregnnt .. sbb period tingtong .. sblom tau pregnt tu pegi bcuti dkt lngkwi , smua aktiviti buat , bjln sana sini , mkn smua xada pntang lnsung .. blik dri lngkwi brpa hri tu dmm pns ingtkn bnyk sgt bjmur dkt sana skli scan pregnnt dh 8w+ .. blik dri klnik tu trus alahan , melekat dkt tilam , mntah xbnti , smua bnda xblh nk mkn .. sblom tau tu elok je .. 😅

4week.. sy cek pkai opk mse tu, sbb xde upt.. sje gatal nk cek😁.. sepnjng gune opk xpenah dpt 2line terang... cek guna opk mse due period, naik 2line terang.. cpt plak naik linenye.. terkejutla, cpt2 srh suami bli upt.. cek gune upt pon 2line.. ni ank kedua.. ank pertama pon 4week sy cek upt.. sbb period xpenah lewat.. mmg on time . bile dh lewat trus cek.. alhamdulillah..

dtg period 24/9, nikah 27/9, check klinik sb demam bdn sakit2. mse check dpt tahu mengandung 16/10..doc kata baru sgtt mgkn dlm 8hr sb double line naik lmbt dan halus je..2x doc buat pregnancy test..double line..skrg Alhamdulillah dah 10mggu..

2y trước

Alhamdulillah, rezeki awl, semoga baby dan ibu sihat..

saya 5 minggu...sbb pelik tak pernah2 lambat due period...kalau lambat pun mmg sehari atau dua hari je...ni lambat seminggu.bila test positif,saya diam dulu...taknak bgitau sesiapa...sbb takut bagi org kecewa,sbb sblm ni prnah keguguran.lepas 8 minggu baru la bagitau suami...tu pun lepas scan nampak jantung baby...sekarang dah 12 minggu,alhamdulillah