Ibu dah kira belum?

Hi selamat tengah hari ibu semua🥰 Dah kira tendangan bayi harini belum ya?👣 Biasanya pukul berapa ya cukup 10 tendangan baby ibu?🤰 Komen sekali ibu dah minggu ke berapa dan cara ibu mengira tendangan baby ya😉

Ibu dah kira belum?
149 Các câu trả lời

adakala lps mkn tengahari dlm 2ptg da cukup 10 kick baby...plg lambat 6 ptg bila bze buat keje. kalo malam jgn cerita la mmg slalu berjaga sbb baby agak aktif🤭

sbb tendangan kecik x kira. mmg kul 4 k 5 atau 6. sejam kira satu atau dua je. kalau bz kj...lupa da nak rasa. lg pn baby aktif malam..time mak dia nak tdo.

Tendangan dikira sekali saje wlau byk movement dia buat pd 1 masa tu. Once baby rest jap, kira stop. Dia sambung after 2mins then kira second kick dah

Tgk keadaan dan hari2 nya juga. kadang jam 1.30pm dh cukup 10tendangan. kadang sehingga jam 6pm. tp tidak melebihi jam6 dan keatas. alhamdulillah

35w.... Tndgn btul2 aktif... Mcm ssh nk dpt... Btul2 ckup.. Pling cpt kul 6...pling lewt 7...tp bila tgh mlm....berirama dia dlm prt...

3y trước

siap berjoget2 lagi klau boleh 😂

23w , da 2 hari ni lepas drive ke johor melaka kurang pulak dia active .kalau tak before tu tiap malam berdisco dlm perut mmy..

Tak menentu sebab mummy dia kerap tidur time petang jadi nak cukupkan 10 tendangan tu kadang ada sampai pukul 8 😁

last kol 3-6pm ... kira tanda pakai fone dulu pastu bru tulis di buku... esok masuk 31 weeks 🥰🥰🤲🏻

5 ptg, sebab kerja pula as cikgu kindergarten, mmg tak terperasan sangat la kalau ada kick ke apa hehehe

kul 6pm keatas baru cukup. kadang goncang2.. uli2 pon dia tdor je😂.. mlm baru berguling2.