beri baby minum jus anggur hitam

selamat tak kalau bagi baby 20 hari minum jus anggur hitam utk turunkan kuning? cuma lenyekkan sebiji setiap hari. saya risau takut cirit birit #firstbaby

11 Các câu trả lời

saya ada ikhtiar juga bagi baby jus anggur hitam tapi cara dia saya kopek dulu kulit anggur tu lepas tu saya cubit sikit anggur tu lenyek-lenyek kat jari lepas tu jangan sampai ada sisa anggur tu kan nantikan tangan kita kan ada jus anggur tu yang kat jari tu kesatkan dekat lelangit baby nanti baby hisap sendiri jus tu... itu cara saya.. Saya yakin ramai tak setuju cara ni tapi saya ikhtiar jela.. saya tak adalah bedal sebiji trus.. buat dalam 2 3 calit lepas tu saya bagi susu badan dekat baby... banyak lagi cara lain sebenarnya jangan fokus untuk bagi baby anggur je kena juga bagi baby bangun minum susu baby kena aktif untuk hilangkan kuning...

2y trước

kalau ada baby lagi, tolong la jangan buat mcm ni dah. boleh ikhtiar, tapi bkn dgn cara suap bagi baby minum/makan macam2 walaupun sedikit setitis ke. ok dgn anak kita, blm tentu ok dgn anak org lain atau anak seterusnya.

Anak pertama takde kuning. Anak kedua nie ade kuning. Lama pulak tu almost sebulan. Amik darah check semua normal. So doc suruh teruskan bf macam biasa. Nanti lama² kuning tu akan hilang sendiri. Nie pun dah makin hilang badan pun tak kuning dah. So satu jee jangan bagi baby makan @ minum bukan². Hanya susu sahaja ☺️

bby boleh mnum susu je..ank ari tu kning jgk...sy bg susu formula 2 jam skli mnum..mmg tido2 ayam je bbrapa ari..siap time jam lg 2 jam 2 jam bg susu..jd dia kuat berak mkin lame kning mkin trun..sy xbg susu bdn mse tu...sbb mse bg susu bdn kning mkin truk..stop susu bdn bg susu formula trus kning strt turun...

Apa pon tips org bagi, psl makan ke mnom mak yg kene makan or mnom.. bkn bagi direct ke baby.. kerapkan susu, kejut baby utk terus menyusu.. kalau nak boleh try susu kambing karihome utk infant tu.. sy aritu try bagi 3 hari bebas kuning.. terkejut jgkk maybe sbb susu kambing kn panas skit

TAK SELAMAT!!! bru 20hari, dh mau diberi anggur, air kosong pon xbolh apatah lgi anggur. bagi susu kerap, skerap yg mgkin, Tye Nurse/DR utk turun kan kuning. sayangilah anak anda ♥️

tak payah laa. kalau nak ikhtiar, ikhtiar kat mak jee. saya pon ikhtiar jugak guna susu kambing pure tp saya yg minum. berkesan jugak anak kerap berak2 dua hari dh turun kuning.

anggur hitam tu bukan bg pada baby, tp ibu yg makan, dan baby akan dapat zat drpd susu ibu tu.. dan bukan kena risau baby cirit-birit, tp risau kalau usus pecah..

cara sye minum air rebena sis, 3hari kuning anak sye trun...minum setiap kali makan pagi,tengahari dan malam... sis yg mkn anggur hitam bukan baby...

mndikn bby dgan air daun inai, anggur tu sis yg mkn je bkn titiskn kt mulut bby..

tak selamat. ikut cakap doktor. kerapkan breastfeed untuk turunkan kuning.