Tips kepala baby turun ke bawah?

Selamat pagi ibu2..sy skg 38w3d,malam&pagi kemarin ada turun tanda bsalin mucus plug&mild contraction. Sy ada pg pac doc cek bukaan baru 1cm,doc tnya samada nak warded ke nak balik rumah dulu. Memandangkn rumah xjauh dri hospital sy minta balik je..lgpn dinding rahim masih tebal&bukaan baru 1cm then doc kata kepala baby masi kat atas xturun lagi. Sy nak minta tips ibu2 mcm mna nak turunkn kepala baby&cepatkan bukaan ye?#seriusnanya

1 Trả lời

nk bg kepala bby turun bawah tu awk kena slalu buat kedudukan mcm tgh sujud tu....utk cptkan bukaan kerapkan je bersama dgn suami....air mani dr suami tu natural induce

9mo trước

Tq tipsnya ibu..