Tekstur Najis bayi kalau mix bf dan fm?

Selalu nya mcm mana kita nak tahu bayi kita ok bila mix susu fm, najis die akan jadi mcm mana ya? Mcm anak saya 2 bulan, mix fm bf, najis die wrna kuning mustard cair, mcm cirit tu, bila kentut msti kua skit najis, celah bntut pn dh jd merah skit, klu mcm tu meaning susu fm tu xsesuai la kan, syaa dh pakai susu tu lbh krg 10 hari, ikutkn dh 4 kali tkr susu fm, ade sesiapa pngalaman mcm ni x, if korg tukar susu fm, sptutnya najis anak jd mcm mana ya utk kita tahu die sesuai atau x dgn fm tu? Buntu betul xtau nk bg anak susu fm apa dh, #pleasehelp

1 Trả lời

tahi kuning tu ikotkan normal je. yg x normal kalo ank tu cirit saja. cirit air, tekstur tahi tu cair sgt cm air saja. kalo ada isi tu kira normal lg. kalo nmpk ank jenis kentut de kua najis cpt2 tuka pampers. pampers bby kne kerap tuka jgn tgu da penuh kne rajin cek. sbb tu punggung dorang senang melecet. nt beli krim kt frmasi tu sapu di celah punggung bby tu