muntah berterusan

sekarang saya difasa sebelum makan muntah , selepas makan muntah , dimana mana muntah . patut tak saya pergi hospital ? sebab tak larat sangat dah badan , letih lemah lesu . ke ada ubat or makanan hilangkan mabuk muntah . please , suggestkan #firstmom

10 Các câu trả lời

Saya pun alah teruk. Rasa nk mntk doktor koma kan je terus sampai beranak. Apa saya buat saya paksa muntah before mkn. Then bila dah mkn, saya ddk satu tmpt tak bergerak2, tahan dari muntah, at least nk bg mknn digest masuk bdn. Lps 3 jam baru gerak. Pstu klau nak muntah, muntah laaa. Kalau muntah lebih 4 kali sehari bahaya, jumpa doktor takut awk dehydrate. Klau dehydrate doc akn drip awk. Saya dpt jugak ubat tahan muntah dari doc, tp sama jee. Awk boleh try pakai hurix jugak.

3t trước

Faham. Awk mkn folic acid? Mcm bdn saya takleh mkn folic acid 5mg. Tiap kali lps mkn saya akan sakit lg teruk. So saya kena amek dose kecik 400mcg. Awk kena tgk apa yg ok dkt bdn awk. Maybe mknn tu tak ok sbbtu awk muntah. Saya byk jugak tukar2 mknn tiap2 hari. Nk tgk mknn apa yg sesuai. Byk mknn yg saya boleh mkn before mengandung, skrg dah takleh mkn sbb berminyak or sbb bau dia. Bykkan rehat. Saya bila byk movement mmg akan muntah jugak. Klau tak tahan jumpa je doc, jgn tahan sakit sensorg.

sy pun makan muntah sebelum ni. nasi lansung tak sentuh minum air pun muntah balik pstu nak sendawa pun susah . esok tu sy bagi tau doktor pakar sebb kebetulan ada appoiment.. kene tahan wad 2 hari masuk air sebb da dehydrate.. masuk wad baru selera makan nasi apa semua alhamdulillah.

saya pun macam tu, tapi cuba start bangun tidur terus amik makanan alas perut. roti sekeping pun dah cukup then rehat kejap baru lah start buat kerja lain. kena jaga masa makan. jangan sampai lapar. macam 3jam makan lagi. tapi kuantiti sikit sikit je. makan pisang.

Boleh pergi klinik, haritu saya pergi klinik, doc bg ubat tahan muntah , saya kalau lapar muntah kalau kenyang pun muntah , doc kata kena mkn kuantiti yg sikit tapi kerap

3t trước

dah buat macam ni tapi masih sama

Saya muntah sampai dehydrated. Jadi apa saya buat saya pergi masuk air dekat klinik and makan dengan kerap. Alhamdulillah sekarang ok sikit

Doktor bagi saya surat incase muntah berpanjangan takut dehidrate . So bokeh bawak surat pegi hospital , nanti dia drip masuk air .

g jumpa doc cakap x larat mkn muntah..tiring kalau muntah memanjang .Kita Pon Sama..mkn aje muntah..tp bole control lagi

3t trước

makan nasi ciput..kurang kn minum air time makan..pastu Lepas setengah jam bru minum air..sebab bila terlalu penuh..sure muntah pastu..mkn mcm baby mcm org Tua..makan sikit tp kerap

better pergi hospital...try mkn buah buahan je...betik..jambu batu..buah naga...

Ubat muntah ada dkt farmasi , veloxin .. memang khas utk org pregnant

pergi lah..nanti dehydrated lg susah