39w3d keluar lendir

Sekarang saya 39w3d, pagi tadi masa bangun tidur tengok kat pantyliner ada kesan spotting + perut kerap jugak mengeras. Lepastu time mandi tadi keluar lagi lendir ni, perut pun mengeras setiap 5-10min tapi sakit tu tak kerap still boleh tahan. Perlu ke sy pergi ke hosp kalau macam ni or nak tunggu je sebab alang2 esok dah kena admit for induce, kalau boleh taknak induce 🥹 #firstmom #pleasehelp

39w3d keluar lendir
5 Các câu trả lời

tu tanda dah dekat bersalin dah sis.jangan tunggu lagi.saya bulan lepas macamtu la.lagi 2 hri nak induce.tapi sakit 5-10 minit.mujur sampai hospital siang nya.cek bukaan 3 cm dah.sebab malam ny tu pecah ketuban kat hospital.mujur sampai awal.jadi sis kena pergi terus hospital.takut jadi mcm saya.air ketuban pecah, memag tk bl tahan dah sis.baby saya tk sampai sejam dah keluar.tk blh tangguh² lagi dah.sebab saya sama mcm sis.sakit dulu.sakit tu,dia on the way bukak bukaan.lagi 1, bila dah ada bukaan, dan dah capai 4cm, dia takkan induce.dia akan tunggu natural birth je tanpa induce.jgn susah hati.pergi je hospital.nyawa sis n baby lebih penting.

anak sulung ke. tggu je contraction. nak pergi terus pun boleh. takut pergi awal penat lama kat hospital. kalau pergi esok pun bukan terus induce, dr akan check jalan dulu jugak

1y trước

Oh faham. Tu lah takut asyik kena seluk je

Sama saya 39w3d juga hari ni tapi tak keluar tanda lagi. Taknak kena induce 🥺 doakan saya dipermudahkan ya

1y trước

jgn takut.induce ok je sis.yg penting mindset kita.ya.sy juga prnah rasa induce.induce 7 pagi, sakit 12 tgh hari, 2:45 petg bsalin.semua sakit nk bsalin mmg sakit sis.y penting, dosa² kita dhapuskan, malaikat sntiasa utamakn doa ibu hamil.selamat berjuang ya

Sisssss kena pergi hospital sekarang niii. Semoga dipermudahkan 🌹

insya allah allah akn slamtkan kamu😀