Saiz Baby bump

Sekarang dah masuk 6bulan. Tapi perut macam sama je. Tak besar sangat. Tengok perut orang lain kalau 6bulan dah besar sikit dah. Risau pulak. Tapi masa 5bulan haritu scan semua okey. Korang first mom macam mana ek?

9 Các câu trả lời

saya pun sama sis. skrg 6 bulan, tp jiran siap tanya dh berisi ke belum 😅😂 tp saya pun jenis pakai baju besar so takdela ketara sangat. ada je baby bump saya tp mak saya kata tak sebesar dia pregnant anak sulung dlu. saya masih muat pakai baju kurung zaman belajar lagi. enjoy je sis apa pun keadaan, at least boleh melaram lg baju lama. nanti dh mula besar, dh kena simpan dlu baju lama

samalah saya pon sebelum ni risau pasal bump tak nampak. maybe sbb sebelum ni pernah gugur masa 4 bulan tu takde nampak bump. sekarang pregnant lagi dah 6 bulan baru nampak sikit, itu pon orang asyik tegur tak nampak mcm perut orang mengandung pon. takpe lah janji dah cek baby semua sihat n ikut perkembangan weeks dia 🥰

4t trước

Tu lar. Sampai depa kata betul ke mengandung? Tak nampak perut pon. Kita ni dah lar first mom. Overthinking terus.

sama lah . sy pon dah 6 bulan lebih , tp baby bump baru nampak sikit macam 3@4 bulan . bila org tgok semua tak perasan mcam pregnant . berat badan naik turun +-5kg je sepanjang pregnant . tapi takpe sis , yg penting kita checkup baby sihat , heartbeat normal tu dah bersyukur dah .

4t trước

Tu lar. Kadang overthinking. Biasa lar first mom. Tapi baby sihat je masa checkup

Baby bump ni ikut saiz badan dan ketinggian individu. So memang takkan pernah sama. Apa yang penting setiap kali checkup tu perkembangan baby tally dengan gestational age dia. Anything refer to your doctor okay. No worries

1mo trước

Okey. Selalu overthinking pasal ni. Sebab tengok orang lain punya besar dari saya. Tapi masa checkup okey je

sy 6bln pun org xtau mngndung pegi keje org ckp dia ni mngndung tak mngndung sama je saiznya 😂 . lagi suka x nmpk senang org xtau kita mngndung tau2 dh beranak .

4t trước

betul sis. saya pun lagi suka orang taktahu kita ni mengandung. anak murid pun kdg tu tegur dia ckp cikgu mcm gemuk sikit la skrg, pdhl cikgunya mengandung 6 bln 😂

normal tu sis , perut kita semua xsama . janji kita checkup perut baby keadaan baik mngikut berat dan perkembangan yang normal . saya dulu pon mcm itu

4t trước

Tu lar. Selalu overthinking pasal ni. Padahal baby okey je masa checkup. Sebab tengok orang lain 6bulan perut dah nampak. Kita ni bila baring baru nampak😅

saiz bump bukan aras penentu kesihatan tumbesaran baby. as long masa checkup baby aktif sihat dah memadai 😊

1mo trước

So far checkup semua okey. Tapi selalu overthinking.

same la sis..sy pom xnmpk mne.kalau pakai bj ketat bru nmpk🤣xape asal baby kite sihat dan aktif🥰

Sama tak nampak sangat baby bump, tapi my sis cakap kalau anak sulung memang tak nampak sangat baby bump

4t trước

Tu lar. Selalu overthinking pasal saiz baby bump ni. Sebab orang kata “tak nampak macam mengandung pon”. Tapi kalau baring. Baru nampak perut. Checkup kat klinik baby okey je. Aktif pon aktif