Hari ne 39 weeks 1 day (06/01/2024). Esok masuk 39 weeks & 2 days 🎉 Tak sabar nak tunggu due date

Sekarang baby lebih kerap mengeras pada waktu malam, mengeras lama sampai susah nak tidur. Lepas tu selalu pergi toilet kencing. Bila duduk pulak rasa macam mencucuk dekat bontot😅. Bahagian bawah perut tu boleh rasa dah kepala baby yg bulat, especially masa baby mengeras. Sempatlah jugak dapatkan info dri emak dan mak saudara. Tanda bersalin selain lendir semua, air ketuban pecah semua ialah : sakit perut dan baby mengeras secara serentak dalam masa selang 5 minit mesti ada. Yang ne dah kira tinggal tunggu jam. Beberapa jam lagi dah nak bersalin. Tanda nak bersalin lain pulak, rasa sengugut yang sama macam masa haid, cuma rasa sengugut momis semua pon tak sama. Macam saya sakit bawah perut, berpeluh dan sakit tulang belakang yang amat sangat. Sampai rasa nak muntah dan sukar bernafas. 😅 Kalau momies tunggu hari nak bersalin pulak baby selalu mengeras dan selalu nak terkencing. Sakit rasa mencucuk dekat bahagian bawah perut. Rasa clueless sebelum ne sebab macam takde tanda nak bersalin😅 rupanya memang ada cuma masa nak bersalin tu belum sampai je🤣 mommies yg due January ne mesti dah tak sabar kan sama mcm saya jgk🤭 #diary#firsbaby

2 Các câu trả lời

sy due 15hb. tp kalau x bersalin jgk 14hb kena serah diri.. masih menunggu.. misi cakap kepala baby dah masuk laluan. tp saya takde tanda lg.. kalau mengeras tu x selalu la.. satu malam tu ade la rasa sekali dia mengeras.. first baby jgk.. risau takut kena induce..huhu

9mo trước

Sy dah admit wad sebb dah keluar lendir dan drh.

Sy due 25hb. Tp tk sabar dh. Eksaited nk jumpa bby.

9mo trước

saya pun sama excited nk jumpa bb due date 18 hari masih xde tanda tanda lg kalau ank sulung 36 minggu 3 hari sudah keluar