Bersama dengan suami

Sejak sy pregnant ni suami saya tak pernah nak minta untuk bersama dengan saya. Padahal saya selalu je hint hint dia yang saya on kalau dia nak. Suami dah tak berapa minat nak bersama ke bila isteri pregnant ni? Ni normal ke? ? Tp kalau sy yang mulakan dahulu dia layan je saya. #24weeks

87 Các câu trả lời

Kami dua2 nak, tp sbb kes bleeding ngan uri rendah, x dpt nak bersama secara proper nak masuk 3 bulan dah. Nafsu ada tinggi tapi kami dua2 takut. Makanya sy je lah yg puaskan suami dulu. Untuk sy cuma ringan2 je lah yg boleh. Kalau tak ada masalah uri rendah, nak bersama tu, bersama lah selagi larat..

5y trước

1st tau uri rendah dekat pintu vagina masa bleeding minggu ke 2, time tu 11w. Pastu scan @ 16w, dr gtau uri rendah sikit, tp dia masih awal lagi untuk uri fully develop . Malam ni plak nak scan tgk macam mana 20w.

Saya terbalik pulk..time pregnent badan letih sgt..mmg nafsu kurg..tapi suami pulak selalu nak..mgkin siang kan sy bekerja..balik rumh uruskan kerja rumah pula..rehat mmg x ckup..bila mlm suami minx..alahai, kalau blh nk trus tido je..tapi kesian kan suami, bagi jugk cuma selang bnyk hari sikit la😂

Same, tp suami sy ckp dia takut sbb da 3x bleeding mase 6w. So dia risau takut janin tak kuat, rahim tak kuat. Dia pulak yg nasihatkan kita. Tp ok la, sbb kita boleh fokus lebih memandangkan alahan sy pun agak teruk skrg ni. So tolak tepi lah keinginan nak bersama tu dulu.

saya terbalik. suami mahu. tapi sy tkut ahaha mklum la anak pertama. 🤭🤭 then dia paham. kesian pula. tapi ada juga plan. masa trimester ketiga nanti. ada terbaca masa tu bagus kalau nak bersama supaya bukaan jadi besar. and dpt membantu proses bersalin. mudah mudahan

Rata2 suami bkn sbb xde nafsu, tp sbb dia kesian kt kita dan baby. Takot terjadi apa2 sbb kdg2 takot terlupa diri😅 kita pun kdg2 mcm tu.. Lbih2 lg kalau kandungan tu dh lama ditunggu2.. Dia risau. Padahal xde ape pun sebenarnye.. Kalau susah sngt kita yg mulakan dlu pun xpe

4y trước

Hihi..betul kot..kalu suami sy time bersama selalu duk tya, sakit perut tak..dia risau la tu takut terjadi apa2 kt baby..

pernah juga fikir yang sama macam sis, tak salah pun kalau kita yang goda suami hehe secara jujurnya saya hamil & nafsu saya semakin meningkat, alhamdullilah kandungan saya hampir 30 minggu, cubalah goda suami sis, kalau rasa sakit/tak selesa lebih baik elakkan bersama 🤗

4y trước

janji sama2 memahmi..kdg2 kering sis..pedih

saya dari awal kehamilan sampai sekarang 33w masih bersama dengan suami.. boleh kira dgn jari je rasanya kalau tak bersama tu.lagipun digalakkan juga utk selalu bersama sbb nak cepatkan bukaan masa bersalin kan..cuba sis bgtau mcm tu pada suami,, mana tahu suami berubah fikiran😊

4y trước

terlebih nafsu utk benda halal tak apa.bukan salah di sisi syarak.yang penting masih ada hubungan kasih sayang, wlaupun sedang hamil. hehe

Awal prgnnt suami PON sama..dia ckp nak tpi.. takut2.. pdhl masa tahu dh 2bulan++... Yg sblum xthu tu hentam sama je🤣🤣 dia tya boleh ke.. xpe ke.. sy cakap Google je.. xda masalah PON nk bersama.. cuma dh 3rd trimester ni je kurang sbb terbatas nk bergerak😔

lain pulak dengan sy sis.. dari awal pregnant bg tau suami tak boleh bersama lagi sebab janin kecik lagi bahaya, takyah nak mintak2 sy ckp😂sampai skrg sy da masuk 5 bulan die still tak berani nak mintk bersama.. sy pulak seronok kalau die tak mintak😂😂

5y trước

Klau bole jgn sekat nafsu suami kesian jugak 😅 sye mmg deal nak bersama yg main dlm lepas kandungan 5bulan. Awal2 ni bole bersama xde hal tpi kitaorg main ringan2 je asalkan sme2 puas ckup.

Sy dr awl smpi skng 33 weeks tiap weekend bersama. Wlupun sy xde napsu nk mintak2, tp layankan aje la somi..sy x kisah pun klu dia nk. Ni perot dah besor, sakit2 smpi sesak napas pon sy control jgk ayu. Alhamdulillah baby pon ok. Somi pon paham xleh lasak2 :)