Berapa kerap tukar pampers?

Sehari berapa kerap anak anda tukar pampers?? Setiap berapa jam seeloknya?? Sebab anak saya habis bontotnya merah2. Kadang2 tak perasan dia berak atau kencing. Dan any recommend cream ape yg sesuai tak?? #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

7 Các câu trả lời

seeloknya 3 / 4 jam skli. boleh tukar beli pampers yg ade indicator bila pampers basah or dh full, akan tukar kaler dkt pampers or line tu hilang mcm pampers dr momohouse atau drypers dll ikut bajet masing2. yg dr momohouse kt shopee mmg murah. cream yg ssuai klau x yakin boleh beli nappy rash cream dr any pharmacy. dyeorg akan rekemen yg okay. mntk yg jenis ssuai utk kulit sensitive sbb x tahu kulit baby mcmna.

Masa baby NB dulu tiap kali nak susu 2 jam saya tukar pampers. Sekarang ni dah sebulan lebih dalan 3-4 jam saya tukar. Sebab kadang tukar tiap 2 jam tapi pampers still ringan walaupun dia kencing, jadi rasa macam membazir pulak banyak kali guna pampers. Tiap kali baby berak je saya pakai nappy rash cream tu sebab masa nak bersihkan najis baby tu banyak guna tisu nak kesat bontot dia.

Sama mcm sy, new mom. Habis bontot baby merah2 sebab lambat tukar pampers then naik ruam kecik2. Alhamdulillah sy amalkan sapu bedak amway setiap kali tukar pampers, terus baik. Dktnleher baby naiknruam pun sy pakai kan bedak amway tu esok terus kurang. Very recommended 👍🏻 cuba lah. Sy tk pakai nappy cream pun. Just cuba letak bedak saja.

Baby saya takde merah merah tu. Saya pakaikan drypers wee wee and touch. Jadi saya akan check indicator nya. Kadang 2-3 jam sekali saya tukar. Ada masanya 4 jam sekali baru tukar. Sebamed punya diaper cream pun ok.

ble berak je trus tukar.. klu kencg je, agak2 da kembung kt dpn trus tukar.. xde spesifik mse.. memg slalu check.. utk bontot merah, sye gne pureen nappy rash cream.. cpt je elok..

Pampers tu kurang penyerapan dia. Pakaikan pampers yg high absorbtion dia, baik utk kurangkn kelembapan dn kemerahan bontot 😉

Cuba tukar pampers / wet tisu yg awk guna . Bby sy bontot merah pakai pempers lain . So sy pakai pameprs yg lama . Xmerah dh