Supplement dr KK

Sebelum ni sy consume Ganilia, tp dsbbkn skrg ssh nk dapat stok, sy consume Zincofer yg kk bg, ada kwn sy bgtw kalau makan suppliment yg kk bg, nt baby jd besar, betul ke ? Jd was² pulak nk teruskan makan 😅

5 Các câu trả lời

kne tau apa fungsi zincoffer dan kenapa doktor bagi. tk smua org dpt. zincoffer tu untuk tmbh hb darah. sepanjang prgnnt akan ada tendency hb drop. bukan saja saja bagi bby besar ke ape. and itu bukan spplement sebarangan, itu kan ubat. ada skli folic acid smua. baby kalau nak mmbesar tu mmbesar jugak . zincoffer tu lebih kepada kesihatan. nk dgr ckp org boleh, tpi stdy dulu jgn trus terima apa org ckp. pengalaman dia mgkin mcmtu, tpi awak lain pulak. nurse dan doktor KK bukan sengaja bagi pun

Tak betul sis.. anak 1st saya mkn zincofer lahir berat 2.67kg je. 41weeks induced. Yg 2nd pun mkn zincofer, berat 2.5kg je. Cuma zincofer ni ramai yg tak serasi sbb dia buat mual

biasenye ade sbb kenapa kk tukar pil sis..mcm sy sblom ni mkn obimin..lpastu hb drop smpi 10 kk tukar kpd zincofer baru ok dh naik balik 13..

1y trước

btol sy masa mula2 mkn zincofer tu mmg ari² muntah tp lme² ok..mmg kene mnum dgn sunquick@jus baru ok..

Kawan awak doktor ke?🤭 Tak betul awak. Masa pregnant ni seeloknya rujuk dengan doktor.

1y trước

Nursee je.. apa² nurse refer doc jugak awak😅

Kawan tu doktor ke? Tanya je.. so far sy makan xde pulak besar