Nak tanya ibu² yg perpantang boleh rambut basah² terus ikat tanpa keringkan ?

Sebab kakak ipar sy suruh cuci rambut setiap hari dan basah ² terus ikat tak payah keringkan Bukan nya lagi buat masuk angin ke kalau macam tu 😅mohon pencerahan#SeriusTanya

6 Các câu trả lời

Kakak ipar dengki dgn awak ke? Kang kepala kepam, busuk, bertelur, campur peluh lagi. Selesa ke macam tu? Saya tak selesa. Ikat rambut pun tak wajib pun sbrnnya. Kalau ada hair dryer, boleh keringkan dulu guna hair dryer

CL saya hari2 cuci rambut saya, lps cuci keringkan guna towel je, xde hair dryer, lps tu ikat berparam berpilis semua ok je...kalo x nak bau kepam bukak la sekejap2 ikatan rambut tu duk depan kipas. pastu ikat balik

entahlah awk. sng cerita awk guna common sense je la. ikat rambut basah2, tak ke busuk dan bau kepam ?

Buat bodo je awak. Keringkan guna hair dryer. Kalau tak nnt lg sakit kepala. Dengan bau kepam lg.

rambut tak keringkan nanti sejuk tu yg buat "masuk angin".

Ikat rambut bukan benda wajib. So up to you.