8 minggu belum nampak kantung. Tiada sakit apa2, cramp manja je dan UPT terang

Scan 2x kat klinik swasta. Dua2 tak nampak kantung. Sorang doktor takde empati terus cakap maybe tak jadi 😅 Sorang doktor lagi cakap tunggu lagi 2 minggu scan balik, dan jika perlu akan refer utk buat TVS kat pakar O&G. Risau ectopic pregnancy. Saya takde alahan mengandung, masa 3 weeks je pedih ulu hati. Bila makan kerap dah okay. Tapi suami la yang dpt alahan mengandung 😂 Semoga kandungan saya membesar dengan sihat walafiat amiinn. Mommies lain ada yang lebih 8 minggu baru nampak kantung? Please share 🙏🙏#pleasehelp #1st_pregnancy

8 minggu belum nampak kantung. Tiada sakit apa2, cramp manja je dan UPT terang
4 Các câu trả lời

Update. Saya scan 10 weeks atas dan bawah alhamdulillah kantung dah nampak. Ada la progress selepas 2 minggu dari takde langsung kpd ada kantung😅. Walaupun kantung cantik duk dalam rahim tapiii kecik saiz 5 minggu je. Syukur sangat bukan ectopic pregnancy. Sonografer tunjuk macam ada lagi satu kantung tapi kecik sgt, takut hematoma juga katanya. Doktor suruh scan lagi 2 minggu. Fikir yang baik2 je sekarang ni 😊😊😊

semoga kandungan awak selamat sis patut dah 8 weeks dah kene ke hospital doctor akan check lagi mcm saya last2 ectopic pregnant 🥲terpaksa gugur kan ( Saya harap kandungan awak sihat Aminn )

3y trước

Terima kasih atas doa sis. Alhamdulillah bukan ectopic. 2 minggu tak lena tidur hati tak tenang risau ectopic. Sekarang ni kantung kecik dan masih kosong pula.

tahniah sis… semoga yang baik2 utk sis …doakan saya jugaa ye☺️ 🥺🌸 #ttc1year

3y trước

Amin saya doakan sis juga ya

sis makan ape je sy pon pernah same kes mcm sis,skrng ni sy pregnant 3week

3y trước

Betul sis Khairun Nisa ckp, 3 minggu masih terlalu awal. Maybe sis repeat scan masa 9 minggu ke atas baru nampak