hai nak tanya pasal berat badan baby..

sblum ni berat badan baby saya akan naik setiap bulan p kilnik tapi kali tak naik .. nurse pun risau sbb sblum ni 5.4 pstu p kilnik tadi naik 5.6 je.. baby sy sblum ni Minum susu lactogen tapi dah masuk 3/4 bulan dia kurang susu tu yg berat badan dia tak naik dah... puan2 tau tak susu apa yg boleh bagi naik badan😌#firstmom #pleasehelp ##firstbaby

1 Trả lời

anak 1st dan 2nd minum susu lactogen,tiada masalah penyusuan dan berat naik ikut graf dlm buku. anak 3rd tak boleh minum lactogen sebab sembelit,sy tukar dupro. umur 2-3 bulan KBB,lepastu sy ikut tips sorg Dr ni,kena jaga waktu tidur baby. pastikan baby tidur sekurang-kurangnya 3 jam setiap sesi tanpa terjaga pd waktu siang. Alhamdulillah masuk 4 bulan sampai sekarang baby tiada masalah KBB lg

11mo trước

try ikut nasihat nurse tu dulu. banyak juga jenama susu dijual di pasaran. kalau ada budget lebih utk susu,boleh try susu yg mahal. kalau ngam dgn baby,in shaa Allah berat baby cepat naik