Assalamualaikum sya nk tnya normal ke bila mengandung rsa letih. Nk tdur je?

Sbb ada yg ckp tk ble nti baby cpt besar Dan ada yg ckp ble tkda masalah. Sya jdi keliru dah la skrg sya cpt letih wlaupn tk buat apa2x

22 Các câu trả lời

Waalaikumusalam. Saya pun sama sis, mengandung anak pertama, tak buat apa apa pun rasa badan macam penat sangat. Sebelum pregnant saya memang aktif dan selalu busy. Selalunya bila saya rasa letih masa pregnant ni saya akan terus rehat atau tidur. Redha je la maybe badan perlukan rehat supaya dapat tenaga yang cukup untuk perkembangan baby. Apa apa pun, jangan dengar cakap orang sebab badan ibu hamil semua lain lain, nanti boleh tanya doctor sis ada effect apa apa tak kalau banyak berehat ☺️ semoga dipermudahkan urusan sis.

normal sis cepat letih.. sy siang ada tidur malam pon tidur. asal letak kepala kt bantal je auto lelap. kalau bak kata dorg nnti bby besar pun,yg menerannya kita. yg sakitnya kita.. bukan effect org lain pon.. kne banyakkan rehat jugak..xcukup rehat pon xboleh jugak.. kalau kita boleh stabilkan aktiviti kita,stabilkan la.. dri segi masa tidur, time kita aktif dan lain2.. tp xd isu pon sbnrnya.. jaga pemakanan, jaga emosi mental fizikal.. tp kalau sy, selagi boleh rehat,sy rehat.. jgn paksa badan..

Waalaikumussalam, normal je. Badan kita bekerja keras utk grow up baby inside our womb. Sy pn dulu mula2 pregnant letih mangantuk jd sy akn byk berehat tidur plus mual muntah. Bila dh lps weeks 14 mual muntah hilang jd cergas semula tp x secergas x pregnant la. Baby sy lahir berat normal je. Jgn fikir sgt apa org ckp sis. Rasa tak logik abaikan je.

2y trước

Tula sya diam dgr je apa dorg ckp tpi bila dlm bilik sya tdr.

Tidur jelah, nanti dah lahir baby tu entah berapa jam je kita dpt tidur. Sy ni dah hujung2, rasa letih je. Selang sejam tidur. Cth mcm td pukul 4pm tidur, pukul 5 lebih bangun solat lepastu 530pm sambung tidur balik sampai 630pm. Lpstu pukul 830pm tak smpt isyak lg dah ngantuk sgt, kjp lg nk tidur la ni🤣

Wsalam. Normal je tu. abaikan ckp2 org tu. sy masa 1st trim selalu penat padahal baru bangun tido xde buat apa pun. Masuk 2nd trim ok dah aktif tp ni nak masuk 3rd trim hmmm jln sikit ke dapur je pun dah penat 😂. Keje sy mmg baring rehat tido je.

klu penat jgn paksa badan ye puan. kesian kat bby. takmo la dgar cakap org. jaga bby jg diri ckup. sy pun kerap tido sepanjang hari sbb letih dan tak memaksa badan. penat, tido saja la apa nak risau. dri jadi apa² kita sdri yg susah ht nt.

Waalaikumsalam. Ya akan rasa letih lagi bila dah sarat. Tapi bila sarat nanti dah start susah nak tidur hehe. Nanti bila anak dah lahir lagi beberapa jam je boleh tidur. Kalau rasa tak larat boleh rehat je

sis jangan ikut pendapat org.. bab2 letih badan ni, kita kena ikut rasa badan kita.. if kita letih, tido je.. sy pun mcam tu.. now sy dah 33w, lagi cepat letih.. jalan sikit dah mengah..

1st and 2nd trimester, saya mmg banyak rehat je. suami yg buat semua kerja. tumbesaran baby okay je 😬 ni nak masuk 3rd trimester nnti baru nak start senam2 ke or banyakkan gerak 😂

Sy mmg rase malas sangad sangad , balik keje tidur , malam pon senang tidur awal . Rase seronok plk time mengandung ni senang sngd tido dan rase nk tido je 😂😂😂