COCONUT SHAKE

Hi, saya tiba² teringin nak minum coconut shake. Dulu masa awal pregnancy mak saya tak bg minum air kelapa yg pure tu. Saya nak tanya pendapat ibu dlm ni okay ke kalau saya minum coconut shake atau tahan dulu keinginan tu. #firstmom #ingintahu

8 Các câu trả lời

orang tua saya cakap air kelapa elok untuk baby🥰tapi jangan kerap minumlah..boleh minum takde pantang larang pun.. kandungan saya berusia 5 bulan saya craving makan nenas ,saya tanya mak saya dulu,mak saya cakap sekadar makan seulas cukup tak boleh lebih.sekadar perkongsian.

Ntah laa sy pun teringin tp bila tnya mak sy mak ckp boleh je mnum knp xboleh pulak , minum tu jgn mnum lebih sngatt mnum sekadar biasa2 mcm kita mnum air masak , bukan skali mnum hbis teros , tp sy pernah mnum time anak first dulu elok je xde pape pun ,

Saya masa first trimester lagi dh minum air kelapa pure. Mmg favourite. Tak tahu la saya research air kelapa bagus utk pregnant mom, awk bole research jugak. Masa pregnant takde pantang larang kecuali bende² tajam mcm nenas, tebu, tapai & ginseng.

1y trước

ya sis saya pun tau mmg boleh tp biasa lah org tua² dia ckp air kelapa tajam awal² dulu nak minum dia ckp tunggu baby dah kuat . sekarang dah 6 bulan rasa nak minum pulak 😄

boleh je sis. sy peminat tegar air kelap time2 pregnat ni. drp awl tahu pregnt smpai sekrg alhmdulilah dh masuk 6M selalu je minum air kelapa. tambah2 musim2 panas lagi memg mengoda sungguh air kelapa ni 😂😂😂

Lagi bagus yg pure. Coconut shake biasanya campur2 dah kan. Tapi sekali sekala merasa tak salah pun. Dua dua boleh je minum

1y trước

itu lah sis dulu awal mmg nak minum yg pure tp mak saya tak bg lg dia ckp tunggu dah kuat . ni skrg dah 6 bulan ngidam coconut shake pulak 😄

UPDATE : Alhamdulillah saya dah selamat minum coconut shake smlm . ngidam punya hal sampai pergi melaka .

Saya dari awal minum air kelapa.

sy dh 25 weeks dh minum