Susu sedap untuk ibu yang tak suka susu

Saya tak suka susu. Tapi saya boleh minum susu ni. Harga pun berpatutan dan mudah untuk didapati

1 Trả lời

KK sy tak galakkan ibu mengandung minum susu ni. Sebab katanya, nanti boleh risiko sangkut GDM sebb kandungan gula dlm susu ni tinggi dan risiko anak dalam kandungan besar waktu lahir. Sy awal pregnant pun ada tanya dr tuk consume. Dr tak bagi. Dr suggest susu tepung asli biasa je. Contohnya: Everyday atau fernleaf.

2y trước

Boleh. Asalkan susu yang tiada gula tambahan yang bila minum tu susu tu rasa tawar. Means tiada gula tambahan