petua hilangkan kuning mcm mana ya ?

saya susu badan kurang bagi susu fomula je tpi baby seharian tk berak kuning naik

4 Các câu trả lời

susu formula kena bagi setiap 3 jam dan perlu di sendawakan. kalau susu badan kurang, sebelum bagi susu tuam breast dengan air suam dulu then baru bagi susukan baby. nak kuning cepat turun kena bagi susu badan setiap 1 jam. satu belah satu sesi. nak susu banyak kena lebih kerap breastfeed dan makan kurma dengan bilangan ganjil atau minum susu kurma.

Jaga jadual susu sahaja setiap 1-2 jam. Tak perlu campur susu formula kalau susu awak cukup. Awak cuma perlu pastikan lekapan baby pada breast tu betul dan baby perlu spend satu sesi 15min-20min untuk satu breast supaya dapat hindmilk. Dah habis satu sesi baru boleh tukar ke breast yang lagi satu.

Klo susu badan kurang sis kena rajin pam . Pakai mesin . Macm saya mula2 susu bdn sikit je: bila saya asyik pam2 dari sikit jadi 1oz dari 1 oz naik naik. Lepastu kena rajin g urut untuk lncarkn susu. Kadng2 puting kita ni tersumbat kena rajin bersihkan

halwa kundur