pcos nak ttc

Saya sudah mendirikan rumahtangga hampir 5 tahun. Saya seorang yang didiagnos oleh doktor mengalami PCOS. Doktor menyarankan saya utk menurunkan berat badan at least 10kg. Sehingga kini, mcm2 kaedah saya cuba utk menurunkan berat, namun belum berjaya. Saya nak dapatkan cadangan lain selain menurunkan berat badan untuk saya teruskan perjuangan TTC.

2 Các câu trả lời

Kena turunkan jg berat badan sis. Boleh cuba kaedah intermitten fasting yang diamalkan oleh lisa surihani. Sy da try memang sgt berkesan.

Berat mmg main peranan sekiranya nak mengandung. Turunkan berat dulu la. Badan sihat bru boleh buat apa2 ibadah dgn lancar.