Potty Training anak

Hi saya start ajar anak saya potty training start umur 2 tahun 4 bulan. Dalam masa 3 hari dia dah boleh catch up, boleh tahan & akan bgthu bila dia nak buang air kecil. Dah almost 2 month semua ok. Tapi lately ni dia selalu terkencing dalam seluar & dah kencing baru bagitahu. Dia pula tanya kita kenapa kencing dekat seluar. Mommies ada pengalaman macam tu ke? Apa sebabnya? Atau ada masalah lain yang dia tak perasan dia dah terkencing.

2 Các câu trả lời

normal jek..hehe..anak sy pun mcm tu, bila dh kerap trkencing, mmg sy ajak dia ke tandas bila dh 2jam tu, xde tnye2 dah nak kncing ke x, ke tandas trus..😅 lama2 dia akan oke smula la..

mungkin ank mommy trlalu leka bermain sampai thn kencing..Jd mommy cuba kerap tanya dan ingatkan ank spaya dia tak terlepas dlm seluar😊