Cecair coklat di awal kehamilan

Hi. Saya skrg tgh 8 minggu hamil. Semalam ada cecair/lendir coklat keluar dari faraj. Dah pergi PAC di hospital. Doc check cuma ada keputihan, tiada yang abnormal. Doc bg ubat insert dalam faraj & ubat kuatkan rahim. Saya agak risau sbb sblm ni pernah gugur. Dulu awal2 keluar juga cecair coklat. Beberapa hari berserta darah & kekejangan perut. Last2 saya gugur masa w15. Ada sesiapa pernah jd mcm saya keluar cecair coklat awal kehamilan?

4 Các câu trả lời

masa kandungan sy 8w pun sy ada spotting brownish.. jumpa doc pakar kata keradangan dekat dinding rahim and semua oky. doktr bagi ubat kuat rahim tapi sy makan ubat tu 4 hari dah tapi spotting tak stop jugak.. sy order mamariam minum 2 hari je spotting terus stop alhamdulillah. sekarang sy nak masuk 12w .. mamariam boleh kuatkan kandungan and bnyakkan bedrest jugakk yaa.

1t trước

Alhamdulillah puan. Semoga kandungan puan sihat sampai deliver. Saya tak berani nak ambil apa2 supplemen selagi tak buka pink & jumpa doc kk.

sy sedang alaminya. ubat insert dan ubat makan pun setel.. kdg2 masih ada spotting. xtau punca. mungkin stress mungkin penat sgt. tapi sy cuba positif dan byk bed rest. selagi bleeding tu x makin byk atau xde ketul2 sy cuba rehat2 je.

1t trước

Saya pun mmg bykkan bedrest. Alhamdulillah kerja ni pun bos bg wfh. Kalau kerja overload pun minta kwn ofis cover sikit2. Cuma sblm hamil pun sy mmg ada keputihan. Tp guna ubat oral sapu tu je. Harapnya kandungan sihat.

Saya tgh alami, tapi doktor bg ubat kuatkan rahim ja..xda ubat insert..

bykkan bedrest