Sembelit ketika hamil

Saya skrg 24 minggu.. Pagi td saya buang air besar , saya teran dan ada keluar darah di dubur sebab sembelit teruk sangat. Saya juga rasa pedih si dubur.. Saya juga berpuasa.. Situasi ini bahaya tak pada kandungan? Perlu ke pergi KK? Tq ats reapons.. First mom dan risau..

2 Các câu trả lời

mcm ada buasir tu. klu drah bnyk takut drop hb je. kna dapatkn ubat dari klinik utk buasir. Sembelit pun kna kurangkn utk elakkn jdi buasir berdarah. kna bnyk mknan buah2, sayur dan air. ubat utk sembelit bleh amik ubat duphalac (lactulose). sy amik tu alhamdulillah sembelit dh kurang.

Risau buasir. Better ke klinik ya